Ucraina va primi al treilea sistem Patriot, donat de Germania

Publicat:

Ucraina va primi al treilea sistem Patriot, donat de Germania

Ambasada Germaniei la Kiev a confirmat vineri că Ucraina a primit al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot promis în aprilie pentru a sprijini țara în fața atacurilor aeriene rusești, conform Reuters.

Al treilea sistem de apărare aeriană Patriot din Germania a ajuns deja în Ucraina. Acesta va spori protecția populației și a infrastructurii țării împotriva aeronavelor, dronelor și rachetelor. Echipajul ucrainean al sistemului a finalizat cu succes instruirea relevantă în Germania în ultimele luni.”, a scris Martin Jaeger, ambasadorul Germaniei la Kiev, pe contul său X.


Moscova și-a reînnoit atacurile aeriene asupra rețelei electrice naționale a Ucrainei în primăvară, provocând pene de curent. Președintele Volodimir Zelenski a declarat, la începutul acestui an, că țara sa are nevoie de cel puțin șapte sisteme Patriot suplimentare pentru a se proteja.

Cancelarul german Olaf Scholz a reafirmat angajamentul Uniunii Europene față de sprijinul acordat Ucrainei, în ciuda vizitei controversate a premierului ungar Viktor Orban la Moscova.

Olaf Scholz a declarat că „mesajul clar al blocului este că Ucraina poate conta pe solidaritatea noastră, (președintele rus Vladimir) Putin nu poate conta pe solidaritatea și sprijinul nostru în scădere”, potrivit Deutsche Welle.

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis ca România să furnizeze Kievului un sistem de rachete sol-aer PATRIOT.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Cod galben de PERICOL de incendiu

Cod galben de PERICOL de incendiu Meteorologii anunță Cod galben de incendiu, valabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea intră în vigoare de astăzi,...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023 Pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a serviciilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.