Ucrainenii au distrus cel puțin șase bombardiere rusești într-un atac asupra aerodromului rusesc Morozovsk

Publicat:

Ucrainenii au distrus cel puțin șase bombardiere rusești într-un atac asupra aerodromului ‘Morozovsk‘ din Rostov

Cel puțin șase avioane de luptă au fost distruse în urma loviturilor cu drone pe aerodromul rusesc Morozovsk în noaptea de 5 aprilie. Operațiunea a fost condusă de Serviciul de Securitate al Ucrainei împreună cu Forțele de Apărare, relatează „ Suspilne ” citând surse din serviciile de informații de la Kiev.

Bombardiere Su-24, Su-24M și Su-34 erau pe aerodromul, pe care Rusia îl folosește pentru atacuri cu bombe aeriene dirijate asupra pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei și asupra orașelor ucrainene din apropierea frontului, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

„Cel puțin 6 avioane militare ale Federației Ruse au fost distruse, iar alte 8 au fost avariate semnificativ. Pe lângă echipament, aproximativ 20 de militari ruși au fost uciși sau răniți.

În noaptea de joi spre vineri, drone ucrainene au atacat o serie de instalații militare de pe teritoriul Federației Ruse, în primul rând aerodromuri. Dimineața, guvernatorul regiunii Rostov a Federației Ruse a spus că numai în districtul Moroziv, forțele de apărare antiaeriană ar fi doborât peste 40 de drone.

Informațiile nu au putut fi verificate independent, au precizat Reuters și Kyiv Independent.

Anterior, vineri dimineață, Rusia a semnalat un atac masiv cu drone ucrainene împotriva regiunilor rusești, afirmând că a doborât 53 de aeronave fără pilot.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că majoritatea dronelor – 44 – au fost doborâte deasupra regiunii Rostov, unde se află baza aeriană Morozovsk. Anterior, pe canalele Telegram au apărut informații despre o serie de explozii auzite în apropierea bazei aeriene.

Ministerul rus al Apărării s-a plâns de atacul masiv cu drone în mai multe regiuni ale Federației Ruse. 53 de drone au ținut treji locuitorii din regiunile Rostov, Saratov, Kursk și Belgorod, precum și din regiunea Krasnodar.

Moscova a acuzat „regimul de la Kiev” de „încercarea de a comite un atac terorist”. Rușii, ca întotdeauna, au uitat să menționeze cum lansează ei înșiși zeci de drone și rachete de diferite tipuri peste Ucraina în fiecare zi.

Apărarea aeriană rusă a doborât 53 de drone ucrainene în cursul nopții, majoritatea deasupra regiunii Rostov, a afirmat vineri ministerul rus al apărării, citat de agenția de presă RIA.

O dronă a fost doborâtă în regiunea Saratov, unde se află o bază pentru bombardiere strategice rusești. Drone au fost doborâte și deasupra regiunilor Kursk, Belgorod și Krasnodar, a adăugat ministerul rus al apărării.

Mai multe ținte aeriene au fost doborâte și în zona altor localități precum Engels, Voronej sau Eysk. Ținând cont de faptul că în toate acestea sunt dislocate aerodromuri importante întrebuințate de armata rusă, nu ar fi exclusă posibilitatea unui atac concertat asupra rețelei rusești de aerodromuri.

Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, guvernatorul Regiunii Rostov din Federația Rusă, Vasili Golubev, a informat că, în cursul nopții de 05.04.2024, mijloacele de apărare antiaeriană au distrus peste 40 de ținte aeriene deasupra raionului Morozovsk.

“Potrivit unor date preliminare, în raionul Morozovsk, apărarea antiaeriană a distrus peste 40 de ținte aeriene”, a scris Golubev în mesajul său, care a fost preluat de agenția de presă rusă Interfax.

În timpul atacului, a fost avariată o stație electrică.

Atacul dronelor ucrainene a început după miezul nopții. În jurul orei 02:00 au apărut primele informații despre întrebuințarea mijloacelor de apărare antiaeriană în raionul Morozovsk din Regiunea Rostov. Localnicii spun că cel puțin 10 explozii puternice au fost auzite în timpul nopții.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Potrivit postărilor de pe rețelele de socializare, atacul din Regiunea Rostov a avut ca țintă principală aerodromul din Morozovsk, întrebuințat de Regimentul 599 Aviație de Bombardament al Regiunii Militare Sud.

Imagini din satelit publicate pe 01.04.2024 arătau că pe aerodrom erau dislocate 13 bombardiere Su-34, precum și cinci avioane de vânătoare Su-35S.

Prin aceste acțiuni, ucrainenii intenționează să transforme regiunile de frontieră ale Rusiei în așa-numite “zone gri”. Analiștii ruși apreciază că, ținând cont de faptul că dronele au deja o rază de acțiune de peste 1.000 de kilometri, nu va mai fi suficientă intenția de a crea o zonă sanitară în estul și sudul Ucrainei, ci va fi nevoie de controlul complet asupra Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ion Tăbârță: Deschiderea negocierilor de aderare la UE facilitează și accesul Chișinăului la finanțările internaționale

Ion Tăbârță: Deschiderea negocierilor de aderare la UE facilitează și accesul Chișinăului la finanțările internaționale Deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE facilitează...

Maxim Moroșan, mesaj prin intermediul avocaților: ‘Mulțumesc tuturor celor care spun adevărul!’

Maxim Moroșan, mesaj prin intermediul avocaților: 'Mulțumesc tuturor celor care spun adevărul!' Maxim Moroșan, consilier municipal la Bălți, președintele Organizației Teritoriale a Partidului Socialiștilor din...

Prima ediție de vară a RETRO FEST, la începutul lunii august, la Chișinău

Prima ediție de vară a RETRO FEST, la începutul lunii august, la Chișinău La începutul lunii august, Chișinăul va găzdui mai mulți artiști cu numele internaționale, pentru că în amfiteatrul Arena Chișinău va avea...

Sabalenka, acuzând probleme la umăr, s-a retras din turneul de la Wimbledon

Sabalenka, acuzând probleme la umăr, s-a retras din turneul de la Wimbledon Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (3 WTA) a fost forţată să se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.