Ucrainenii care se vaccinează vor primi un voucher pentru o serie de mărfuri şi servicii

Publicat:

Ucrainenii care se vor vaccina împotriva noului tip de coronavirus vor primi sub forma unui certificat pentru o serie de servicii şi produse cele 1000 de grivne – circa 38 de dolari – promise de preşedintele Volodimir Zelenski, au anunţat marţi oficiali ucraineni, informează TASS, potrivit agerpres

Potrivit premierului Ucrainei, Denis Şmîgal, plata celor 1.000 de grivne promise de Zeleneski se va face din bugetul de stat, în cadrul unui program care va fi activat la sfârşitul anului 2021 şi în prima jumătate a anului viitor. “Toate persoanele vaccinate se vor putea bucura de el”, a spus Şmîgal.


Citește și: Roberta Metsola candidează la preşedinţia Parlamentului European

Înainte de aceasta, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Serghei Nikiforov, a precizat că ucrainenii nu vor primi bani lichizi, ci un certificat pentru o anumită serie de servicii şi produse. De asemenea, el a spus că cetăţenii ucraineni se vor putea bucura de echivalentul acestei sume indiferent când s-au vaccinat.

“Va fi un voucher sau un certificat, sau un depozit – spuneţi-i cum doriţi – pentru o serie de mărfuri şi servicii”, a declarat Nikiforov, subliniind că suma “nu va putea fi cheltuită pentru vodcă sau ţigări”.

Nikiforov a adăugat că lista de servicii care va putea fi plătită cu acest certificat va fi dată publicităţii în viitorul apropiat, însă preşedintele Zelenski a declarat deja că pe listă vor fi incluse “cultura, călătoriile şi sportul”.

Preşedintele Vladimir Zelenski le-a promis luni într-o conferinţă video concetăţenilor săi care s-au vaccinat cu schema completă împotriva coronavirusului câte 1000 de grivne. Potrivit lui Zelenski, programul va începe pe 19 decembrie şi la el vor putea lua parte şi cetăţenii care s-au vaccinat deja.

De la începutul campaniei de vaccinare în Ucraina, ţară cu circa 41 de milioane de locuitori, peste 11,8 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin şi peste 8,8 milioane au fost imunizaţi cu schemă completă.

Citește și: Fiica lui Duterte face echipă cu fiul fostului dictator din Filipine în alegerile prezidenţiale

Începând cu 8 noiembrie, în Ucraina au început să fie reziliate contractele de muncă pentru funcţionarii de stat şi cadrele didactice care nu s-au vaccinat.

Ucraina a fost printre ultimele din Europa care a început campania de vaccinare, pe 24 februarie. În această ţară sunt folosite pentru imunizare vaccinurile AstraZeneca, Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson. Ucraina a refuzat să utilizeze vaccinul rusesc Sputnik V.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.