Ucrainenii reveniţi în ţară au vrut să scape de carantină FUGIND din aeroport

Publicat:

Cetăţeni ucraineni care se întorceau din Thailanda au fost văzuţi fugind dintr-un terminal al aeroportului din Kiev duminică într-o aparentă încercare de a evita cele două săptămâni de carantină obligatorie, informează DPA, potrivit agerpres.

Cetăţenilor ucraineni li se ceruse să acopere costurile aferente carantinei de 14 nopţi la un hotel, după au fost aduşi acasă cu un zbor charter din Thailanda, a informat presa locală.


Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Aceşti ultimi cetăţeni repatriaţi, a căror locaţie este în prezent necunoscută, sunt printre zecile de mii ucraineni care s-au întors acasă în ultimele două săptămâni din zone cu risc ridicat, precum Italia şi Spania.

Într-o înregistrare postată pe social media se poate vedea cum pasageri purtând măşti şi transportând valize forţează uşile terminalului pentru a trece de funcţionarii în echipament de protecţie.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat izolarea forţată a tuturor celor care se întorc acasă în efortul de a stopa răspândirea noului coronavirus.

Kievul şi-a închis deja graniţele pentru cetăţenii străini de aproape două săptămâni şi a suspendat legăturile aeriene şi feroviare regulate.

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!

În urma criticilor privind lipsa măsurilor de carantină pentru cetăţenii care se întorceau din străinătate, guvernul a ordonat ca toţi cei care se întorc acasă să fie plasaţi în carantină timp de două săptămâni.

Potrivit datelor oficiale, 475 de ucraineni s-au infectat până acum cu noul coronavirus şi 10 au murit din cauza COVID-19, boala provocată de acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă Erik Zorzi, un șofer de camion originar din Italia, provincia Padova, în vârstă...

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.