X

Ucrainenii se grăbesc să termine faza activă a războiului înainte de venirea iernii

Este vital să terminăm faza activă a războiului cu Rusia înainte de venirea iernii, întrucât persistă riscurile de atac din partea agresorului rus asupra infrastructurii de alimentare cu energie şi agent termic în Ucraina, a declarat miercuri seara şeful cancelariei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak, citat de Interfax-Ukraina şi DPA, potrivit agerpres.

Armata rusă atacă deja astfel de infrastructuri, a indicat Iermak: ‘Acesta este unul dintre motivele pentru care vrem să luăm măsuri maxime pentru a pune capăt fazei active a războiului până la sfârşitul toamnei’. Războiul declanşat de Rusia în Ucraina durează deja de şase luni, notează DPA.

Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

Armata ucraineană face tot posibilul pentru a recuceri teritoriul ocupat de ruşi, a subliniat el, avertizând că atât timp cât trupele ruse îşi consolidează mai mult poziţiile pe teritoriul Ucrainei, cu atât devine mai dificil de realizat acest obiectiv.

Rusia, care a declanşat o invazie la scară largă în Ucraina la 24 februarie, ocupă aproximativ o cincime din ţara vecină, inclusiv Peninsula Crimeea, pe care o anexase deja în 2014. În prezent, nu există niciun indiciu privind o potenţială soluţie negociată.

General-maiorul Dmitri Marcenko din armata ucraineană consideră că faza activă a războiului în Ucraina se poate încheia înainte de sfârşitul anului prin recucerirea regiunii Herson.

Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

O victorie finală a Forţelor armate ale Ucrainei asupra invadatorilor ruşi este posibilă nu mai devreme de primăvară, notează publicaţia Slovo i dilo, citând surse ale comandamentului militar ucrainean.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, declarase într-un interviu acordat antenei ucrainene a BBC la 15 iulie că el consideră posibil de încheiat războiul cu Rusia până la sfârşitul acestui an, cel puţin eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia după 24 februarie.

Tags: Andrii IermakDmitri MarcenkoHersonkievOleksii Reznikovpeninsula Crimeearusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina