X

Ucrainenii susțin că au distrus un depozit de muniție aflat în Hersonul ocupat de ruși

Autoritățile ucraienene afirmă că au distrus un depozit de muniție aflat în Hersonul ocupat de ruși, potrivit Reuters, informează mediafax.

Forțele ucrainene au distrus un depozit de muniție important în apropierea orașului portuar Henichesk, ocupat de Rusia, a declarat duminică Serhiy Bratchuk, purtător de cuvânt al administrației militare din Odesa.

Citește și : Comisia Europeană va propune o serie de modificări la bugetul pe termen lung al UE pentru a lua în calcul Ucraina şi noile provocări

„Forțele noastre armate au dat o lovitură bună dimineața, una foarte puternică, în satul Rykove, districtul Henichesk, în teritoriul ocupat temporar al regiunii Herson. Acolo era un depozit de muniție foarte important. Acesta a fost distrus”, a declarat Bratchuk prin intermediul unui mesaj video.

Informația nu a fost confrmată de ruși și nu a putut fi verificată din surse independente. Totuși, pe rețelele de socializare au apărut filmări care arată o coloană uriașă de fum și mai multe sunete de explozie.

Rykove se află la aproximativ 20 de kilometri de Henichesk, un oraș portuar de la Marea Azov, în sudul Ucrainei. Zona a fost ocupată de ruși încă de la începerea războiului.

Citește și : Zelenski, invitat la Vilnius pentru prima reuniune a noului Consiliu NATO-Ucraina

Tags: HersonmunitieRykove
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina