X

Ucrainenii susțin că au omorât 400 de militari ruși într-un atac cu rachete din regiunea Donețk

Ucrainenii anunță că au ucis aproximativ 400 de militari ruși într-un atac cu rachete asupra regiunii ocupate Donețk, potrivit BBC, informează mediafax.

Racheta a vizat o clădire din orașul Makiivka, unde ar fi fost staționate forțe rusești. Potrivit armatei ucrainene, 300 de persoane au fost rănite, pe lângă cele 400 de decese. Totuși, informația nu a putut fi verificată din surse independente.

Citește și : Zelenski, în urările sale de Anul Nou: Anul 2023 va fi anul ‘victoriei’ în războiul împotriva Rusiei

Autoritățile pro-ruse au recunoscut că au existat victime, dar nu au confirmat cifrele raportate. Daniil Bezsonov, un oficial de rang înalt susținut de Rusia în părțile ocupate din Donețk, a declarat că racheta a lovit Makiivka la două minute după Anul Nou.

„Au existat morți și răniți, numărul exact este încă necunoscut”, a adăugat Bezsonov într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

O serie de comentatori și bloggeri ruși au recunoscut atacul, dar au sugerat că numărul victimelor a fost mai mic decât cel revendicat. Vladimir Solovyov, un prezentator rus, a scris pe Telegram că „pierderile au fost semnificative… dar nici măcar nu se apropie” de 400.

Citește și : Joe Biden salută ‘devoţiunea faţă de biserică’ şi ‘generozitatea’ Papei emerit Benedict al XVI-lea

 

Tags: Daniil BezsonovdeceseDoneţkrusia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina