X

Ucrainenii vor să strângă bani pentru organiza o vizită a lui Boris Johnson în Ucraina

Ucrainenii vor să strângă bani pentru organiza în Ucraina o vizită a premierului demisionar din Marea Britanie, Boris Johnson, informează mediafax.

Ucrainenii plănuiesc o campanie de crowdfunding pentru a organiza vizita lui Boris Johnson, potrivit Sky News.

Citește și : Gazprom a redus livrările de gaze către OMV cu 70% din cantitatea comandată

În timp ce popularitatea lui Boris Johnson pare să se prăbușească în Marea Britanie și în propriul său partid, el rămâne popular în Ucraina.

Este atât de popular încât ucrainenii vor să strângă bani pentru a-l convinge să meargă în vizită.

„Trebuie să spun că a fost foarte popular. Asta doar pentru a vă da seama cât de popular a fost: ucrainenii tocmai au reușit să aloce suficienți bani pentru a cumpăra câteva drone, drone fabricate în Turcia, prin crowdfunding. Următoarea idee este să facem crowdfunding pentru ca premierul Johnson să [vină la noi]”, a declarat Vadym Prystaiko, Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie.

El a mai spus că Johnson a fost primul lider care a vizitat Kievul atunci când era „foarte, foarte fierbinte” în Ucraina în ceea ce privește conflictul.

Citește și : Guvernatorul regiunii Kaliningrad propune interzicerea totală a circulaţiei mărfurilor între statele baltice şi Rusia

„Iar ucrainenilor le-a plăcut pur și simplu apariția sa și modul în care vorbea cu parlamentul nostru, asta a fost apreciat. Sper că următorul prim-ministru va fi la fel”, a precizat ambasadorul ucrainean.

Tags: Boris Johnsoncrowdfundingmarea britanieucraina
Categorii: Diaspora