UE a interzis plățile în numerar de peste 10 mii euro

Publicat:

UE a interzis plățile în numerar de peste 10 mii euro

Parlamentul European (PE) şi statele membre ale Uniunii Europene (UE) au ajuns joi la un acord prin care limitează la 10 000 de euro plăţile în numerar pe teritoriul UE, cu obiectivul de a apropia reglementările existente în cele 27 de state membre, foarte disparate, a detecta şi a limita tranzacţiile ”dubioase”, relatează AFP.

Citește și Rușii au adus un nou avion-spion deasupra Mării Azov, la 5 zile după ce ucrainenii au doborât unul în aceeași zonă. „Se joacă cu focul”


Unele ţări, ca Franţa, dispun deja de reglementări mai stricte decât noile dispoziţii europene cu privire la plăţile în lichid.

Însă în alte state – ca Austria sau Germania -, plăţile cash erau până acum nelimitate.

Această dispoziţie face parte dintr-un text al cărei scop este să îmbunătăţească lupta împotriva finanţării terorismului, încheiat după doi ani şi jumătate de negocieri şi care urmează să intre în vigoare în acest an.

Obiectivul este o apropiere a reglementărilor existente, foarte disparate, în cele 27 de state membre UE, în vederea unei detectări şi unei militări a tranzacţiilor considerate ”dubioase”.

Acest acord ”va garanta că fraudatorii, crima organizată şi teroriştii nu vor mai avea posibilitatea de a-şi legitima profiturile prin intermediul sistemului financiar”, subliniază ministrul belgian al Finanţelor Vincent Van Peteghem, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Această nouă legislaţie armonizează şi înăspreşte reglementările împotriva spălării banilor şi fiananţării terorismului – impuse băncilor, agenţiilor imobiliare sau cazinourilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

Rafael Nadal, inclus pe lista participanților la US Open 2024

Rafael Nadal, inclus pe lista participanților la US Open 2024 Tenismanul spaniol Rafael Nadal figurează pe lista participanţilor la ediţia din acest an a US...

Elevii vor primi alocații lunare de 1000 de lei dacă vor fi transferați din școlile cu mai puțini de 50 de elevi

Elevii vor primi alocații lunare de 1000 de lei dacă vor fi transferați din școlile cu mai puțini de 50 de elevi Guvernul a aprobat...

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.