UE a suspendat sancţiunile impuse în 2011 împotriva apropiaților fostului preşedinte egiptean Hosni Moubarak

Publicat:

Uniunea Europeană (UE) a anunţat vineri suspendarea sancţiunilor impuse în 2011 împotriva a nouă persoane membre ale familiei şi apropiate fostului preşedinte Hosni Moubarak, decedat în 2020, acuzate de deturnare de fonduri publice egiptene, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Cadrul pentru sancţiunile UE a fost revocat şi măsurile impuse împotriva a nouă persoane identificate drept responsabile de deturnare de fonduri publice egiptene au fost ridicate”, a explicat Consiliul European într-un comunicat.


Citește și : Sebastian Kurz denunță contractele secrete din UE privind vaccinurile anti-COVID

Cele nouă persoane sancţionate erau fostul preşedinte Hosni Moubarak, soţia lui Suzanne Saleh Thabet, fiii săi Alaa Mohamed Hosni Elsayed Moubarak şi Gamal Mohamed Hosni Elsayed Moubarak, soţiile acestora, fostul ministru al turismului Mohamed Zohir Mohamed Wahed Garrana, fostul ministru de interne Habib Ibrahim Habib Eladli şi soţia acestuia.

Hosni Mubarak, forţat să demisioneze după “primăvara arabă” din 2011, a decedat pe 25 februarie 2020, la vârsta de 91 de ani.

“Consiliul a conchis că regimul (de sancţiuni) şi-a atins obiectivul. Măsurile restrictive ale UE nu sunt punitive. Ele vizează să provoace o schimbare pozitivă în ţările terţe vizate”, subliniază comunicatul.

Sancţiunile presupuneau îngheţarea averilor persoanelor care figurau pe listă şi se aflau în UE. De asemenea, le era interzis cetăţenilor statelor membre ale UE şi entităţilor juridice constituite în UE să pună fonduri la dispoziţia persoanelor ce figurau pe listă, fie direct sau indirect.

Citește și : Berlinul critică țările care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Aceste sancţiuni au fost impuse în 2011 pentru a ajuta autorităţile egiptene să recupereze fondurile publice deturnate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.