UE adoptă sancțiuni împotriva altor opt responsabili pentru represiuni în Crimeea

Publicat:

Uniunea Europeană a adoptat luni sancţiuni împotriva altor opt responsabili locali acuzaţi de reprimarea oponenţilor anexării Crimeii de către Rusia, în ajunul unei vizite la Kiev a liderilor UE, potrivit France Presse, scrie agerpres.  

‘Printre persoanele adăugate pe lista cu sancţiuni a UE figurează o serie de oficiali – judecători, procurori şi agenţi de securitate – responsabili cu aplicarea legilor ruseşti în Crimeea şi Sevastopol, teritorii anexate ilegal’, se menţionează într-un comunicat al Bruxelles-ului.


Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

‘Aceşti indivizi au luat decizii tendenţioase în cazuri motivate de considerente politice şi au urmărit penal sau persecutat oponenţi ai anexării ilegale’ de către Moscova în 2014 a acestei peninsule din sudul Ucrainei, potrivit textului citat.

Printre cei incluşi suplimentar pe lista cu sancţiuni a UE figurează şeful filialei FSB (Serviciul de Securitate Federal rus) din Crimeea, judecători şi anchetatori din acest teritoriu, precum şi un procuror militar din Rostov pe Don, oraş din sud-vestul Rusiei, la frontiera cu Ucraina.

Cu aceste noi nume adăugate, un total de 185 de persoane şi 48 de entităţi sunt vizate de interdicţiile de viză şi îngheţarea activelor de către UE în legătură cu anexarea Crimeii de către Rusia şi cu insurecţia din 2014 în estul Ucrainei a separatiştilor proruşi susţinuţi de Moscova.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului acuză autorităţile că desfăşoară o amplă campanie de reprimare a oponenţilor anexării Crimeii, în special în rândul comunităţii tătare din peninsulă.

Citește și : Zeci de mine din nordul Chinei au fost închise din cauza inundaţiilor – VIDEO

Anunţul privind aceste noi sancţiuni survine cu o zi înainte de o reuniunea preconizată să aibă loc la Kiev între preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

UE doreşte să arate că rămâne un pilon de sprijin pentru Kiev în faţa conflictului din estul Ucrainei, o ţară care se teme că Uniunea Europeană s-ar putea dezinteresa de situaţia sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.