UE alocă 100 de milioane de euro pentru țările sărace prin intermediul mecanismului COVAX

Publicat:

Uniunea Europeană a anunțat joi că va contribui cu o sumă suplimentară de 100 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru ca, prin intermediul mecanismului COVAX, țările cu venituri reduse și medii să aibă acces la viitorul vaccin împotriva COVID-19, scrie agerpres.

Fondurile anunțate joi vor veni în completarea celor 400 de milioane de euro, reprezentând garanții pe care UE le-a angajat deja pentru COVAX. Uniunea a devenit astfel unul dintre principalii donatori.


Citește și : Turcii s-au bucurat prea repede: Rusia nu-i lasă să pună bocancul în Nagorno-Karabah! Premierul armean recunoaşte că a semnat un acord RUŞINOS, dar necesar

„În plină pandemie distrugătoare de COVID-19, este clar că redresarea la nivel mondial va fi posibilă numai dacă toți cei care au nevoie de vaccinuri sigure și eficace vor avea acces la acestea. UE își intensifică sprijinul acordat mecanismului COVAX în acest scop și sunt mândră că Team Europe aduce o contribuție majoră la această inițiativă. Împreună putem face ca redresarea la nivel mondial să devină o realitate”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Până în prezent, la mecanismul COVAX participă 184 de țări, 92 dintre acestea fiind economii cu venituri mici și medii, eligibile să aibă acces la vaccinuri împotriva COVID-19 prin intermediul angajamentului prealabil de achiziție al mecanismului COVAX. Prin intermediul acestui grant, Comisia și partenerii săi vor garanta opțiuni de cumpărare a viitoarelor vaccinuri împotriva COVID-19 pentru toți participanții la instrument, inclusiv pentru țările din Africa, zona Caraibilor și Pacific.

Vaccinurile vor fi achiziționate și livrate țărilor de către Divizia de aprovizionare a UNICEF și Fondul reînnoibil de acces la vaccinuri al PAHO.

Citește și : Un elicopter plin cu observatori internaţionali S-A PRĂBUŞIT în Sinaiul egiptean. Toţi cei aflaţi la bord au murit!

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.