UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

Publicat:

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk este amenințată cu amenzi usturătoare din partea Uniunii Europene pentru că nu respectă legislația europeană privind rețelele sociale, relatează Politico.

Comisia Europeană a declarat vineri că X a încălcat Legea privind serviciile digitale (DSA), care a intrat în vigoare anul acesta şi a fost concepută pentru a controla mai bine conţinutul online, transmite Digi24.ro.


Platforma a intrat în vizorul UE încă de când Musk a preluat compania în 2022.

Comisia Europeană supraveghează X și douăzeci dintre cele mai mari platforme online din lume, inclusiv Facebook, YouTube. Ancheta executivului UE asupra platformei lui Musk a fost deschisă în decembrie 2023 și a fost prima investigație oficială.

CItește și: Maia Sandu, după atentatul asupra lui Donald Trump: „Violența politică nu are loc în societățile noastre”

În concluziile preliminare ale investigaţiei, UE arată că decizia de a permite oricui să plătească pentru a obţine o bifă albastră ar înşela milioane de utilizatori, făcându-i să creadă că un anumit conținut este de încredere, atunci când nu era neapărat.

Bifele albastre au fost create inițial ca o modalitate de a verifica utilizatori precum oficiali guvernamentali, persoane publice și jurnaliști, în eforturile de a limita dezinformarea, dar Musk a schimbat această politică, permițând utilizatorilor să cumpere aceste bife.

Bruxelles a adăugat că practicile X nu au respectat DSA în mai multe domenii, cum ar fi interzicerea utilizării unor tehnici înşelătoare folosite pentru a manipula comportamentul utilizatorilor, precum şi transparenţa în ceea ce priveşte publicitatea şi permiterea accesului adecvat la date pentru cercetători.

X are dreptul să se apere împotriva acuzațiilor și să propună măsuri pentru a atenua preocupările UE.

Încălcările DSA ar putea duce la amenzi de până la 6% din veniturile globale ale X.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alaiba: Peste 1.000 de întreprinderi noi în fiecare an

Alaiba: Peste 1.000 de întreprinderi noi în fiecare an Numărul întreprinderilor mici și mijlocii este în creștere. Și asta e un semn tare bun.”, scrie...

Programul Erasmus+ atrage tot mai mulți studenți din Republica Moldova

Programul Erasmus+ atrage tot mai mulți studenți din Republica Moldova Tot mai mulți studenți din Republica Moldova aleg să studieze pentru perioade scurte la universități...

Tot mai puțini tineri aleg îşi oficializeze relaţiile

Tot mai puțini tineri aleg îşi oficializeze relaţiile Tot mai puțini tineri aleg să se căsătorească. Iar mulţi din cei care fac, totuşi, acest pas,...

Rata de încetinire a rotaţiei Pământului nu a fost constantă, pe parcursul a milioane de ani (studiu)

Rata de încetinire a rotaţiei Pământului nu a fost constantă, pe parcursul a milioane de ani (studiu) O echipă internaţională de oameni de ştiinţă din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.