UE anchetează informaţiile despre un atac cibernetic comis de hackeri chinezi asupra comunicaţiilor sale diplomatice

Publicat:

Uniunea Europeană anchetează informaţiile privind un posibil atac cibernetic asupra comunicaţiilor sale diplomatice, comis de hackeri chinezi, atac care a dezvăluit temeri ale europenilor legate de preşedintele american Donald Trump, transmite miercuri Reuters, scrie Agerpres.

‘Secretariatul Consiliului este la curent cu acuzaţiile privind o potenţială scurgere de informaţii sensibile şi anchetează activ această chestiune”, se menţionează într-o declaraţie a Consiliului UE.


Citește și : Trump anunţă înfrângerea jihadiștilor în Siria

Secretariatul Consiliului a refuzat să facă vreun alt comentariu despre acest caz, dar ulterior a precizat că ”tratează foarte serios problema securităţii clădirilor sale, inclusiv a sistemelor IT”, în legătură cu vulnerabilităţile din sistemele sale de comunicaţii cu cele 28 de state membre.

Cotidianul american The New York Times a relatat marţi că hackeri au accesat comunicaţiile diplomatice ale UE timp de mai mulţi ani, descărcând conţinutul unor telegrame ce arată temeri despre administraţia Trump şi despre posibilitatea ca Iranul să-şi reia programul nuclear.

Conţinutul a cel puţin 1.100 de telegrame a fost transmis publicaţiei citate de către compania de securitate Area 1 după descoperirea breşei. Experţii Area 1 cred că hackerii lucrau în beneficiul armatei chineze.

Citește și : Începe numărătoarea inversă : Au mai rămas 100 de zile până la Brexit

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.