UE aprobă vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței

Publicat:

Comisia Europeană a aprobat comercializarea vaccinului Imvanex ca protecție împotriva variolei maimuței, așa cum a recomandat săptămâna trecută Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), informează mediafax.

Aprobarea pentru compania daneză Bavarian Nordic, care produce vaccinul, vine la doar o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă de nivel înalt prin care a declarat epidemia de variola maimuței ca fiind o urgență de sănătate globală.


Citește și : Lavrov dă asigurări la Cairo cu privire la reluarea exporturilor de cereale ucrainene

“Disponibilitatea unui vaccin aprobat poate îmbunătăți în mod semnificativ gradul de pregătire a națiunilor în lupta împotriva bolilor emergente, dar numai prin investiții și o planificare structurată a pregătirii biologice”, a declarat Paul Chaplin, directorul executiv al Bavarian.

Vaccinul, singurul care a obținut aprobarea pentru prevenirea bolii variola maimuței în Statele Unite și Canada, a fost aprobat până acum în UE doar pentru tratarea variolei, scrie Reuters.

Dar compania a furnizat vaccinul mai multor țări din UE în timpul actualei epidemii de variolă a maimuței pentru ceea ce se numește utilizare “off-label”.

Citește și : Biden ar putea declara stare de urgenţă climatică în SUA

Aprobarea este valabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Prețul acțiunilor Bavarian a crescut cu 122% în ultimele trei luni, datorită cererii puternice pentru vaccinul împotriva variolei maimuței.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.