UE ar trebui să fie deschisă la soluții creative privind frontiera irlandeză, afirmă ministrul britanic pentru Brexit

Publicat:

Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat marți că Uniunea Europeană ar trebui să fie deschisă la soluții „creative și flexibile” privind frontiera dintre Irlanda și Irlanda de Nord, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Uniunea Europeană este pesimistă în ceea ce privește evitarea unui Brexit fără Acord, având în vedere dorința Marii Britanii de a înlătura mecanismul backstop de la frontiera irlandeză.


Citește și : Jens Stoltenberg le face promisiuni americanilor pe frontul din Afganistan

Stephen Barclay a transmis că poziția actuală a Uniunii Europene este „o abordare absolutistă” și că ar trebui să fie mai receptivă la propunerile Marii Britanii.

Barclay a respins declarația negociatorului-șef UE pentru Brexit, Michel Barnier, conform căruia mecanismul backstop nu este negociabil și a pus la îndoială unitatea celor 27 de state membre UE în această problemă.

„Acest lucru se opune poziției pe care o au mai multe țări UE. Alte țări sunt deschise la soluții flexibile și creative și sunt interesate să vadă detaliile din partea Marii Britanii”, a declarat Barclay.

Ministrul britanic pentr Brexit a susținut poziția prim-ministrului Boris Johnson și a reiterat faptul că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie cu sau fără un acord.

Stephen Barclay nu a oferit detalii privind conținutul soluțiilor flexibile și creative înaintate de Marea Britanie.

Citește și : Dominic Raab: ‘PĂCĂLELILE din Parlament împiedică Brexit’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

România, locul 23 din 206 delegații prezente la JO Paris

România, locul 23 din 206 delegații prezente la JO Paris România a ocupat locul 23 din 206 delegații prezente la Jocurile Olimpice de la Paris din acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.