X

UE are nevoie de reguli mai clare pentru a stabili un echilibru între respectarea drepturilor omului şi protecţia frontierelor

Uniunea Europeană are nevoie de reguli mai clare pentru a stabili un echilibru între respectarea drepturilor omului şi protecţia frontierelor, a declarat vineri presei în Lituania şeful agenţiei UE pentru frontiere, Frontex, informează Reuters, potrivit agerpres.

“Este nevoie de clarificări privind cum poate fi găsit un echilibru între interzicerea trecerilor ilegale şi menţinerea accesului la protecţie internaţională pentru cei care au nevoie. Aceste sunt principiile-cheie care trebuie combinate”, a spus Fabrice Leggeri, directorul agenţiei europene pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă.

Citeşte şi: Marea Britanie intenționează să renunțe la legea de autoizolare COVID-19 – Black News

“Sunt necesare clarificări legale peste tot în UE pentru a şti ce se poate şi ce nu”, a adăugat acesta.

Leggeri a participat la Conferinţa europeană privind protecţia frontierelor care s-a desfăşurat joi şi vineri la Vilnius.

Citeşte şi: Patru belaruşi sunt INCULPAŢI la New York în cazul avionului deturnat – Black News

Frontex a fost criticată pentru lipsă de transparenţă, precum şi în legătură cu acuzaţii de încălcare a drepturilor omului în cazul unor solicitanţi de azil, în acţiunile de retrimitere a migranţilor în ţări din afara Uniunii.

Potrivit unui raport publicat miercuri de Ombudsmanul Uniunii Europene, Emily O’Reilly, agenţia europeană trebuie să-şi sporească transparenţa planurilor operaţionale şi să efectueze proceduri de screening asupra migranţilor mai riguroase, în special în cazul minorilor. De asemenea, a menţionat raportul citat, Frontex trebuie să furnizeze mai multe detalii despre ”modul de înregistrare a minorilor şi documentare a răspunsurilor la întrebări în timpul procedurii de screening” şi să garanteze că un expert cultural este prezent în timpul evaluării migranţilor.

Tags: Agenţia Europeană pentru Paza de Frontieră şi de Coastă (Frontex)Emily O'ReillyFabrice Leggeriombudsmanuniunea europeana
Categorii: Știrile zilei