UE așteaptă următoarea mutare a Londrei înainte de a discuta o eventuală amânare a Brexitului

Publicat:

Marea Britanie ar trebui să se poziţioneze în mod clar cu privire la tipul de relaţie post-Brexit pe care vrea să-l construiască cu Uniunea Europeană, pentru ca aceasta să se poată pronunţa asupra unei eventuale amânări a datei retragerii din Uniune, a subliniat miercuri negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, în Parlamentul European de la Strasbourg, transmite AFP, potrivit agerpres.

Londra ‘trebuie să ne spună ce vrea, care este alegerea sa’ în privinţa relaţiei viitoare cu UE, mai ales pe plan comercial, a declarat Barnier.


Citește și: UMILITĂ în Parlament, Theresa May este pe picior de plecare din funcția de premier

Camera Comunelor de la Londra urmează să se pronunţe miercuri cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie să iasă din UE fără un acord, după ce marţi a respins, pentru a doua oară, tratatul de retragere negociat de prim-ministrul Theresa May cu Bruxelles.

Dacă opţiunea ‘no deal’ va fi respinsă miercuri, deputaţii vor vota din nou joi, de această dată cu privire la o propunere de amânare ‘pe termen limitat’ a Brexit-ului.

‘La finalul acestor voturi, va reveni guvernului britanic să ne spună – sperăm că într-un mod pozitiv – cum doreşte să procedeze pentru a strânge în sfârşit o majoritate constructivă cu privire la o propunere’ pentru ‘relaţia noastră viitoare’, a mai spus Barnier.

Citește și: Care sunt scenariile posibile după eșecul acordului propus de Theresa May

”Aceasta este problema care se pune chiar înaintea celei a unei decizii legate de o eventuală prelungire. Să prelungim aceste negocieri, pentru ce anume?’, a adăugat el, dând încă o dată asigurări că este exclusă o renegociere a acordului deja încheiat.

‘Dacă Marea Britanie vrea în continuare să iasă din UE şi s-o facă în mod ordonat, atunci acest tratat este şi va rămâne singurul tratat disponibil’, a subliniat negociatorul-şef.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.