X

UE avertizează Marea Britanie să reducă ”liniile roșii” în ceea ce privește Brexitul

Liderii europeni i-au transmis joi prim-ministrului britanic Theresa May să reducă ”liniile roșii” în ceea ce privește Brexit, avertizând asupra faptului că timpul trece și nu va mai putea să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană, informează Reuters. potrivit mediafax.

Reuniunea de săptămâna trecută s-a axat mai mult pe problema migrației, liderii din regiune exprimându-și frustrarea în privința lipsei de progres în discuții, cu nouă luni înainte de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citește și : Sute de refugiaţi sirieni părăsesc Libanul pentru a reveni în ţara lor (UNHCR)

May a ezitat să explice în detaliu planul de ieșire din UE din cauza disensiunilor din interiorul Partidului Conservator și din Guvern.

”Ne-am așteptat la un progres, oricât de mic, la acest summit…care nu s-a mai întâmplat”, le-a transmis primul-ministru irlandez Leo Varadkar reporterilor după sosirea de la Bruxelles.

”Noi, la fel ca celelalte 27 de state membre, ne dorim ca lucrurile să fie mai flexibile dar, pentru o mai mare flexibilitate, Marea Britanie trebuie să mai reducă din liniile roșii”, a mai afirmat acesta.

Citește și : Viktor Orban: Este timpul ca liderii UE ”să reconstruiască democraţia europeană”

Theresa May a promis să rezolve diferențele cu ceilalți membri ai cabinetutului său într-o întâlnire ce ar urma să aibă loc luna viitoare, intenționând să prezinte un document oficial care să traseze obiectivele guvernului pentru viitoarele parteneriate de după Brexit.

Tags: acordbrexitbruxellesLeo VaradkarsummitTheresa Mayuniunea europeana
Categorii: Diaspora