UE cere aducerea în faţa justiţiei a coloniştilor israelieni care au atacat localităţi palestiniene din Cisiordania

Publicat:

Sven Kuhn von Burgsdorff, şeful delegaţiei Uniunii Europene în relaţia cu autorităţile palestiniene, a cerut vineri aducerea în faţa justiţiei a coloniştilor israelieni care au comis atacuri în localităţi palestiniene din Cisiordania, informează agenţia Reuters, informează mediafax.

“Este absolut necesar să fie dispusă tragerea la răspundere, autorii trebuie aduşi în faţa justiţiei, iar cei care şi-au pierdut proprietăţile trebuie compensaţi”, a declarat Sven Kuhn von Burgsdorff, şeful delegaţiei UE în Cisiordania şi Fâşia Gaza.


Citește și : Ucraina nu intenţionează să reducă exporturile de grâu

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, a emis ordine de arest administrativ pentru doi suspecţi, după ce o instanţă judiciară a dispus eliberarea a şapte indivizi care fuseseră reţinuţi pentru atacuri.

Administraţia Statelor Unite i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să se distanţeze de ameninţările ministrului de Finanţe, Bezalel Smotrich, privind desfiinţarea localităţii palestiniene Huwara.

Citește și : EXPLOZIE puternică în faţa unui tribunal din Podgorica! Sunt morţi şi răniţi!

Violenţele atribuite coloniştilor au avut loc după ce doi fraţi israelieni au fost împuşcaţi mortal, duminică, în apropierea coloniei Har Bracha. Imediat după atac, colonişti israelieni au atacat case palestiniene din localitatea Huwara, situată la periferia oraşului Nablus. Aproximativ 30 de locuinţe au suferit daune, unele fiind incendiate. De asemenea, au fost incendiate zeci de vehicule palestiniene, atât în localitatea Huwara, cât şi în Burin şi Asira al-Qabaliyya. În localitatea Zaatara, un palestinian în vârstă de 37 de ani a fost împuşcat mortal de colonişti israelieni. Iniţial, zece indivizi suspectaţi de implicare în violenţele comise de colonişti au fost reţinuţi scurt timp de autorităţile israeliene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.