UE continuă eforturile pentru a ajuta cetăţenii europeni afectaţi de restricţii de călătorie din timpul pandemiei

Publicat:

Uniunea Europeană a anunţat, luni, continuarea eforturilor de a acorda asistență cetățenilor europeni din întreaga lume afectați de restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei de coronavirus, scrie agerpres.

“Delegațiile UE de pe întregul glob și echipa de acțiune consulară a Serviciului European de Acțiune Externă, împreună cu Centrul de coordonare a răspunsului în situații de urgență de la Bruxelles, lucrează continuu pentru a oferi asistență statelor membre prin: contactarea țărilor terțe, organizarea zborurilor de repatriere, garantarea drepturilor de aterizare și de acces la spațiul aerian, precum și a accesului la tranzit sau extinderea duratei vizelor, când acestea din urmă sunt necesare. De la începutul pandemiei, aproximativ 250.000 de persoane au fost repatriate în Europa prin intermediul unor zboruri organizate de statele membre. Mai mult decât atât, Mecanismul UE de protecție civilă a facilitat repatrierea, în Europa, a 4.384 de cetățeni UE din China, Japonia, SUA, Maroc, Tunisia, Vietnam, Filipine, Egipt, Republica Dominicană, Columbia, Costa Rica, Panama, Cuba, Honduras, Mexic, Capul Verde, Georgia, Gambia, Senegal, Haiti și Malaezia”, anunţă Comisia Europeană.


Citește și : UK aprobă un dispozitiv respirator pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în afara secţiilor ATI

Marea Britanie, în timpul perioadei de tranziție, și alte șase țări participante la Mecanism (Islanda, Norvegia, Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord și Turcia) beneficiază de asemenea de sprijinul acestuia în aducerea propriilor cetățeni acasă.

În plus, sunt planificate aproape 100 de zboruri în următoarele zile. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a propus majorarea bugetului UE cu 45 milioane de euro în vederea sprijinirii eforturilor de repatriere.

În cadrul Mecanismului UE de protecție civilă, Comisia Europeană contribuie la acoperirea costurilor aferente zborurilor de repatriere ce conțin cetățeni din mai mult decât un singur stat membru, în baza principiului solidarității.

Citește și : Singapore anunță 35 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

Înaltul reprezentant al UE și vicepreședinte al Comisiei Europene Josep Borrell și comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarčič, împreună cu Serviciul European de Acțiune Externă și cu Centrul de coordonare a răspunsului în situații de urgență depun eforturi continue pentru a sprijini reîntoarcerea rapidă a cetățenilor UE din țările terțe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.