UE denunță lipsa de observatori internaţionali la scrutinul parlamentar din Rusia

Publicat:

Uniunea Europeană a denunţat, luni, atmosfera de intimidare din timpul campaniei electorale din Rusia şi lipsa de observatori internaţionali la scrutinul parlamentar câştigat de partidul pro-Kremlin Rusia Unită, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Ouest-France, potrivit agerpres.

“Ceea ce am observat în contextul apropierii alegerilor a fost o atmosferă de intimidare la adresa tuturor vocilor critice independente”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al lui Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.


Citește și : Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din Marea Britanie vor fi vaccinaţi începând cu săptămâna viitoare

“Scrutinul parlamentar s-a desfăşurat fără observatori internaţionali credibili. Există o serie de indicii din partea observatorilor locali independenţi referitoare la numeroase nereguli electorale”, a subliniat oficialul UE.

Partidul Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, a obţinut 49,84% din voturi în urma scrutinului parlamentar desfăşurat în Rusia, conform rezultatelor anunţate luni de Comisia Electorală Centrală. Partidul Rusia Unită (conservator, naţionalist) a obţinut 49,84% din voturi, fiind urmat de Partidul Comunist (extremă-stânga), care are 19,56% din voturi, a anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea a 99,7% din voturi.

Partidul Liberal-Democrat din Rusia, o formaţiune naţionalistă, a primit 7,51% din voturi, formaţiunea Rusia Dreaptă (centru-stânga) a obţinut 7,38%, iar mişcarea Noul Popor, 5,33%.

Opoziţia anti-Kremlin a fost exclusă din scrutin. Aliaţii liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi – aflat în detenţie – au îndemnat alegătorii să voteze cu partidele plasate cel mai bine pentru a învinge formaţiunea Rusia Unită.

Citește și : Italia ar putea organiza un referendum privind liberalizarea consumului de canabis

Au fost semnalate nereguli electorale în mai multe regiuni din Rusia. Inclusiv liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, a denunţat fraude electorale.

Pentru prima dată după anul 1993, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) nu a trimis observatori la scrutinul parlamentar federal din Rusia, în contextul limitărilor impuse de autorităţile ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.