UE deschide un centru medical în Polonia pentru a primi răniţii şi bolnavi din Ucraina

Publicat:

Uniunea Europeană a deschis un centru medical în Polonia pentru a primi răniţii şi bolnavi din Ucraina înainte de evacuarea lor pe calea aerului spre alte ţări europene, a anunţat joi Comisia, citată de France Presse, potrivit agerpres.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, împreună cu miniştrii sănătăţii polonez şi ucrainean, a inaugurat acest centru Medevac, situat lângă aeroportul Rzeszow (sud-estul Poloniei, la aproximativ 80 km de graniţa cu Ucraina).


Citește și : Economia Rusiei s-a contractat cu 0,4% în primul semestru din 2022

Pacienţii, civili sau militari, pot primi acolo îngrijiri, se pot vaccina, pot beneficia de depistarea bolilor şi de sprijin psihologic. Norvegia asigură două zboruri săptămânale pentru evacuarea lor către spitale din alte ţări europene şi pentru a slăbi presiunea asupra Poloniei, Republicii Moldova şi Slovaciei, vecini ai Ucrainei.

“Numărul răniţilor din Ucraina creşte în fiecare zi, iar spitalele care nu dispun deja de echipamente se străduiesc să răspundă nevoilor. În acelaşi timp, distrugerea structurilor de sănătate îi privează pe pacienţii cu boli cronice de tratamentul de care au nevoie pentru a supravieţui. Nu putem abandona aceşti oameni”, a declarat Janez Lenarcic, citat în comunicatul executivului european.

“Centrul de evacuare medicală va juca un rol esenţial în transferul rapid al pacienţilor către spitalele din Europa”, a subliniat el.

Citește și : Gazprom se aşteaptă la o creştere a veniturilor în 2022

De la stabilirea de către UE a programului său de evacuare la 11 martie, la două săptămâni după începutul invaziei ruse, 1.143 de pacienţi ucraineni au fost transferaţi în 18 ţări europene (Germania, Franţa, Irlanda, Italia, Danemarca, Suedia, România, Luxemburg, Belgia, Spania, Portugalia, Ţările de Jos, Austria, Norvegia, Lituania, Finlanda, Polonia şi Republica Cehă).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.