UE este ‘pregătită’ pentru eventualitatea de a-şi imuniza populaţia cu o a treia doză de vaccin Pfizer

Publicat:

Uniunea Europeană este “pregătită” pentru eventualitatea de a-şi imuniza populaţia cu o a treia doză de vaccin Pfizer/BioNtech împotriva COVID-19, pe care fabricanţii săi o propun, a afirmat vineri comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară, Stella Kyriakides, relatează AFP, potrivit agerpres.  

“Suntem deja pregătiţi pentru cazul în care va fi nevoie, atât la nivel european, cât şi în termeni de strategie europeană” de achiziţie comună şi de distribuire a vaccinurilor, a declarat comisarul în cadrul unei conferinţe de presă de la Madrid alături de ministrul spaniol al sănătăţii, Carolina Darias.


Citește și : Ruşii pun pe hârtie condiţiile în care vor invada Afganistanul

“Lucrăm la acest lucru în continuare, dar decizia în această chestiune se va baza pe ştiinţă”, a explicat Stella Kyriakides.

Echipa sa “lucrează constant cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) pentru a adopta o poziţia în viitoarele săptămâni sau luni”, a adăugat ea.

În pofida progresului campaniei de vaccinare în UE (65% dintre cetăţeni au primit o primă doză, 47% pe amândouă), comisarul cipriot a avertizat că Europa este “într-o situaţie foarte fragilă din cauza creşterii numărului de cazuri pe care o constatăm în numeroase state membre din cauza variantei Delta”. “Nu este momentul pentru relaxare”, a insistat ea.

Citește și : Străinii care vin în UK ar putea scăpa de carantină dacă sunt vaccinaţi complet

Joi, laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vor înainta “rezultate încurajatoare ale testelor în curs pentru o a treia doză de vaccin actual” autorităţilor de reglementare din SUA şi Europa.

Cele două companii consideră că o treia doză ar putea întări nivelul de anticorpi împotriva virusului şi împotriva variantei Delta, foarte contagioasă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.