UE estimează că între 60% și 80% din populație a fost infectată cu COVID-19

Publicat:

Comisia Europeană estimează că între 60% și 80% din populația UE a fost infectată cu COVID-19, de la începutul pandemiei, în februarie 2020 , informează mediafax.

Guvernele Uniunii Europene ar trebui să intensifice imunizarea copiilor împotriva COVID-19, au declarat oficiali europeni, precizând că sunt făcute planuri de dezvoltare a unor antivirale, anunță Reuters.


Citește și : Zelenski: Rachete ruseşti au survolat trei centrale nucleare din Ucraina

„Se estimează că între 60% și 80% din populația UE a a avut COVID”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate, în cadrul unei conferințe de presă.

Agenția de sănătate publică a UE a precizat că, până în prezent, cazurile raportate au acoperit aproximativ 30% din populația europeană, dar dacă se adaugă infecțiile neraportate, numărul cazurilor ar putea ajunge la 350 de milioane, adică aproximativ 77% din populația europeană.

Având în vedere scăderea recentă a infecțiilor și a deceselor legate de COVID-19, UE renunță treptat la testarea în masă și la raportarea cazurilor, a spus Kyriakides.

Dar sunt probabile noi valuri de COVID-19, deoarece se așteaptă ca virusul să continue să sufere mutații și, prin urmare, țările ar trebui să aibă în vigoare planuri pentru a trece din nou la modul de urgență și ar trebui să intensifice vaccinările, a declarat Comisia.

Într-un document care prezintă strategia, Bruxelles-ul a îndemnat guvernele să continue să facă presiuni pentru imunizarea celor nevaccinați, în special a copiilor înainte de începerea noului semestru școlar din toamnă.

Ratele de imunizare sunt sub 15% în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, cel mai tânăr grup de vârstă pentru care vaccinurile COVID-19 au fost autorizate în Europa.

De asemenea, Comisia a declarat că ar putea sprijini dezvoltarea de noi medicamente împotriva COVID-19, în special antivirale care să fie mai ușor de depozitat și de administrat.

UE „va explora posibilitățile de sprijinire a proiectelor care vizează dezvoltarea de antivirale”, se arată în document.

Citește și : Ursula von der Leyen: Bulgaria şi Polonia vor fi aprovizionate cu gaze naturale ‘de către vecinii lor din UE’

Pilulele antivirale împotriva COVID-19 dezvoltate de Pfizer și Merck & Co au fost aprobate pentru utilizare în UE. Însă adoptarea lor a fost limitată până în prezent, din mai multe motive, printre care se numără încetinirea pandemiei, prețurile ridicate și procedurile naționale complicate de prescriere a acestora.

De asemenea, executivul UE a declarat că va depune eforturi pentru a sprijini dezvoltarea următoarei generații de vaccinuri COVID-19, care, potrivit așteptărilor sale, va oferi o protecție mai solidă și mai durabilă împotriva infecției sau a transmiterii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.