UE extinde mecanismul de control al exporturilor de vaccin

Publicat:

Uniunea Europeană intenţionează să extindă până la finalul lunii iunie mecanismul de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în statele membre, au declarat joi două surse europene pentru Reuters, preluate de agerpres.măsură care ar putea spori tensiunile cu ţările terţe care se bazează pe vaccinurile produse în interiorul blocului comunitar.

La 29 ianuarie, Comisia Europeană a adoptat un mecanism de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în statele UE, pentru a preveni ieşirea din blocul comunitar a unor cantităţi de vaccin care, în virtutea contractelor încheiate cu companiile farmaceutice, sunt destinate statelor membre.


Citeşte şi: De voie, de nevoie, Merkel acceptă o relaxare treptată a restricţiilor

Executivul comunitar a luat această decizie în urma unei dispute cu compania farmaceutică britanico-suedeză AstraZeneca.

Mecanismul ar urma să expire la finalul lunii martie, dar Comisia Europeană doreşte prelungirea lui până la 30 iunie, potrivit surselor europene citate.

Vezi şi: Un prototip al rachetei Starship A EXPLODAT după aterizare – VIDEO

”Comisia va propune extinderea până la finalul lui iunie. Şi a fost primită de statele membre cu aprobare, nu neapărat cu entuziasm, dar există o senzaţie că încă avem nevoie de acest mecanism”, a declarat un diplomat european.

O altă oficialitate UE a adăugat că la reuniunea săptămânală de miercuri a Comitetului reprezentanţilor permanenţi (COREPER, format din ambasadorii ţărilor membre pe lângă UE) numeroase state au sprijinit măsura, inclusiv Germania şi Franţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.