UE face apel la folosirea voluntară a aplicaţiilor de detectare a persoanelor intrate în contact cu bolnavi de COVID-19

Publicat:

Comisia Europeană le-a cerut miercuri guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene să folosească pe bază voluntară aplicaţii de detectare a persoanelor care au avut contact cu bolnavi de COVID-19 ca parte a eforturilor de a ridica restricţiile la frontieră şi de a relansa industria turismului şi călătoriilor în blocul comunitar, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ţările depun eforturi pentru dezvoltarea de aplicaţii de monitorizare a telefoanelor mobile, sperând că noua tehnologie pentru smartphone-uri ar putea ajuta la redeschiderea graniţelor – crucială pentru comerţ – fără declanşarea unui al doilea val al pandemiei.


Citește și : Merkel UITĂ de atacurile hackerilor ruși și vrea îmbunătățirea relațiilor cu Moscova

Acest lucru a atras în schimb îngrijorări cu privire la posibile încălcări ale intimităţii şi la o supraveghere guvernamentală mult timp după încheierea crizei legate de coronavirus.

Aplicaţiile folosesc tehnologia Bluetooh, de wireless de rază scurtă, pentru a-i identifica pe cei care au intrat în contact cu persoane infectate cu virusul.

Comisia Europeană a încercat să aplaneze aceste temeri.

“Aplicaţiile de depistare trebuie să fie voluntare, transparente, temporare, sigure din punct de vedere cibernetic, să folosească date anonimizate, să se bazeze pe tehnologia Bluetooh şi să fie interoperabile transfrontalier, precum şi pentru diferitele sisteme de operare”, se arată într-un comunicat al CE.

Bruxellesul a emis de asemenea liniile directoare care să ajute companiile dezvoltatoare să creeze aplicaţii care sunt compatibile între ele şi funcţionează la nivelul întregii UE.

Printre prevederi se numără cerinţe minime ca aplicaţiile să comunice între ele pentru a le permite utilizatorilor să primească o alertă oriunde s-ar afla în UE şi în situaţii în care au fost în contact cu persoane infectate cu virusul.

Citește și : Vietnamul nu mai are niciun caz nou de coronavirus

Aplicaţiile ar trebui să le permită autorităţilor sanitare să informeze persoanele despre rezultatele la testele pentru COVID-19, să calculeze nivelul de risc la expunere al utilizatorilor şi să trimită alerte asupra acţiunilor ce ar trebuie urmate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.