X

UE încearcă să tempereze tensiunile tot mai acute dintre India şi Pakistan

Uniunea Europeană (UE) a îndemnat marţi India şi Pakistanul să dea dovadă de “reţinere maximă” pentru a evita o escaladare a tensiunilor după loviturile aeriene întreprinse de India în Pakistan, informează AFP, potrivit agerpres.

“Rămânem în contact cu cele două ţări şi considerăm esenţial ca ambele să dea dovadă de reţinere maximă şi să evite orice nouă escaladare a tensiunilor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei europene, Maja Kocijancic.

Vezi şi: India a bombardat ţinte islamiste din Pakistan – FOTO

India a explicat că a întreprins un atac “preventiv” împotriva unei grupări islamiste din Pakistan, cauzându-i “pierderi grele”. Potrivit autorităţilor indiene, Jaish-e-Mohammed (JeM), una dintre cele mai active grupări armate împotriva New Delhi în rebeliunea separatistă în Kashmir, pregătea noi atacuri sinucigaşe în India.

Pakistanul a respins aceste afirmaţii şi a denunţat “o agresiune intempestivă” la care Islamabadul intenţionează să răspundă “la ora şi în locul pe care le va decide”.

Citeşte şi: Reforma Constituţiei cubaneze a fost aprobată prin referendum

“Nu pot să comentez cu privire la existenţa sau non-existenţa taberei”, a declarat Kocijancic. “Important este – şi e ceva ce am spus la sfârşitul săptămânii trecute – să existe cooperare şi dialog în materie de contraterorism şi cred că aşa se şi întâmplă”, a adăugat ea.

Tags: IndiaJaish-e-Mohammed (JeM)KashmirMaja KocijancicpakistanUniunea Europeană (UE)
Categorii: Știrile zilei