X

UE instituie sancţiuni împotriva a zece cetăţeni sirieni implicaţi în recrutarea de mercenari proruşi

Uniunea Europeană a anunţat joi că instituie sancţiuni împotriva a zece cetăţeni sirieni şi a două societăţi private de securitate pentru implicarea lor în recrutarea de mercenari sirieni şi palestinieni trimişi să lupte în Ucraina în slujba Rusiei, relatează AFP, potrivit agerpres

Sancţiunile constau într-o îngheţare a activelor lor şi în interdicţia de intrare în ţările UE, precizează expunerea de motive publicată în Jurnalul Oficial alături de identitatea persoanelor şi entităţilor vizate de sancţiuni.

Citește și : Rusia a încălcat grav dreptul internaţional şi dreptul umanitar în Ucraina (raport)

Proprietarul companiei aeriene siriene “Cham Wings”, Issam Shammout, un om de afaceri asociat regimului lui Bashar al-Assad, se află printre noii înscrişi pe lista neagră a UE.

Un gradat al armatei siriene, colonelul Saleh al-Adbullah, este la rândul său sancţionat pentru că a recrutat militari din unitatea sa, brigada a 16-a din armata siriană, pentru a lupta în Ucraina.

UE l-a înscris de asemenea pe lista sa neagră pe comandantul şef al Armatei pentru eliberarea Palestinei, Muhammad al-Salti, cetăţean sirian, “pentru recrutarea de mercenari palestinieni” trimişi în Libia şi în Ucraina, precum şi doi responsabili militari şi pe liderul unei facţiuni politice siriene.

Citește și : Risc de crize climatice ‘în cascadă’ pentru marile ţări emergente

Sunt de asemenea vizate de sancţiuni două societăţi de protecţie siriene, “Sanad Protection and Security Services” şi “Al-Sayyad Company for Guarding and Protection Services”, ambele legate de societatea privată rusă Wagner, precum şi cei patru manageri ai acestora

Tags: mercenariRusieisanctiuniucrainauniunea europeana
Categorii: Diaspora