X

UE intenționează să convingă Ungaria de necesitatea de a acorda ajutor Ucrainei

Uniunea Europeană intenționează să convingă Ungaria să accepte propunerea de acordare a unui sprijin de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Toate statele din UE, în afara Ungariei, au acceptat propunerea.

Uniunea Europeană intenționează să convingă Ungaria – care se opune -, în cadrul summitului UE de la sfârșitul acestei săptămâni, de propunerea sa de acordare a unui ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Kiev, pentru a trimite un semnal clar Rusiei, a declarat un oficial guvernamental german, notează Reuters, scrie mediafax.

Citeşte şi: Presa de peste Prut ne dă speranţe! Avem proiectul declarativ pentru începerea demersului de aderare a Moldovei la UE

Oficialul a declarat, în cadrul unui briefing, la Berlin, că toate statele membre ale UE cu excepția unuia, Ungaria, au susținut facilitatea pentru Ucraina.

“Scopul nostru clar este de a convinge acest stat că facilitatea pentru Ucraina este instrumentul potrivit pentru a ne arăta unitatea și pentru a trimite Rusiei un semnal clar, dar și pentru a sprijini eforturile președintelui american, Biden, de a mobiliza sprijinul suplimentar necesar”, a spus oficialul de la Berlin.

Citeşte şi: Siegfried Mureșan explică de ce este nevoie de Moldova în UE

Tags: berlinucrainaUEUngaria
Categorii: ExterneRăzboi in UcrainaȘtirile zileiU.E.