X

UE ne ajută să eradicăm rabia la vulpi

UE ne ajută să eradicăm rabia la vulpi

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a României (ANSVSA) a acordat R. Moldova un sprijin financiar nerambursabil în valoare de circa 11,4 milioane de lei pentru eradicarea rabiei la vulpi.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, banii au fost oferiți din fondurile Uniunii Europene, acțiunea fiind parte integrantă a Programului României de vaccinare, cofinanțat de Comisia Europeană, transmite Știri.md.

În cadrul Programului de eradicare a rabiei s-au desfășurat două campanii de vaccinare primăvară-toamnă, unde au fost întreprinse următoarele acțiuni:

Citeşte şi: Trupele rusești din Transnistria încearcă să recruteze studenți români din stânga Nistrului: ‘Există o astfel de profesie, să-ți aperi țara!’ – Stiripesurse.md

UE ne ajută să eradicăm rabia la vulpi

Toate prevederile tehnice aferente acestui Program au fost stabilite în Acordul parafat între Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a României, privind acordarea de asistență financiară nerambursabilă pentru realizarea supravegherii, controlului și eradicării rabiei la vulpi.

ANSA precizează că, datorită implementării coerente a acțiunilor prevăzute de Program, s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri de rabie cu circa 82%, iar obiectivul final al acestuia este „zero” cazuri de rabie până în 2026.

Tags: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a României (ANSVSA)Comisia Europeană (CE)R. MoldovarabieRomaniaUniunea Europeană (UE)vulpi
Categorii: Știrile zileiU.E.