X

UE nu are nicio ofertă de concesie pentru un acord de Brexit cu Londra (surse)

Oficiali ai Uniunii Europene au negat miercuri că Bruxelles-ul pregăteşte o concesie majoră Marii Britanii pentru un acord privind Brexit-ul, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit ediţiei de miercuri a ziarului The Times, UE este pregătită să ofere un mecanism pentru ca parlamentul nord-irlandez să părăsească noul aşa-numit sistem de ‘backstop’ (‘plasă de siguranţă’) după câţiva ani.

Citește și : Preşedintele iranian cere reţinere Ankarei; armata a început un exerciţiu la graniţa cu Turcia

”Din păcate, nu există nicio ofertă nouă îndrăzneaţă din partea UE în această etapă”, a spus un oficial, subliniind în acelaşi timp că blocul nu respinge continuarea discuţiilor cu Marea Britanie.

”Nu am auzit aşa ceva”, a spus un alt oficial al UE care se ocupă de probleme legate de Brexit când a fost întrebat dacă UE este într-adevăr pregătită să facă un astfel de pas.

Negocierile dintre Londra şi Bruxelles pentru a ajunge la un acord privind plecarea Marii Britanii au intrat în impas din cauza ‘backstop-ului’, o politică de garanţii pentru a preveni revenirea la o frontieră dură între provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, stat membru al UE, dacă un viitor acord comercial nu va reuşi să menţină frontiera deschisă.

Citește și : Uniunea Europeană, dispusă la o ‘concesie majoră’ în privinţa acordului pentru Brexit

Tags: acordbackstopbruxelleslondraUE
Categorii: Diaspora