UE nu va fi de acord să renegocieze acordul de Brexit, dar ar putea fi de acord cu o declaraţie privind “backstop”-ul (surse spaniole)

Publicat:

Uniunea Europeană nu va fi de acord să renegocieze acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar dar ar putea exista ceva marjă de manevră pentru o declaraţie privind “backstop”-ul irlandez, a declarat miercuri pentru Reuters o sursă din Ministerul spaniol de Externe, potrivit Agerpres.

Noile precizări au loc după ce Bloomberg l-a citat pe ministrul spaniol de externe Josep Borrell cu declaraţia că în prezent este negociat un acord revizuit de Brexit.


Citește și : Criza din Venezuela: Rusia îl invită pe Guaido să negocieze cu Maduro

“Ar putea exista o anumită marjă pentru un fel de acord politic în jurul backstop-ului irlandez, dar nu ştim încă cum se poate materializa, într-o scrisoare, o declaraţie sau o notă”, a precizat sursa citată.

“Tratatul de Brexit nu va fi redeschis”, a adăugat sursa, referindu-se la Acordul de retragere încheiat între premierul Theresa May şi Uniunea Europeană în noiembrie anul trecut.

Parlamentul britanic a respins acordul în ianuarie, în principal din cauza clauzei privind “backstop”-ul irlandez (”plasa de siguranţă”), o poliţă de asigurare menită să evită controalele la frontieră între statul membru UE Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit.

Unii parlamentari britanici se tem că “plasa de siguranţă” ar putea ţine Marea Britanie blocată pe termen nedefinit într-o uniune vamală cu UE.

Citește și : Nominalizările la premiul World Press Photo 2019 (GALERIE FOTO)

Josep Borrell s-a întâlnit marţi, la Madrid, cu negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie. Theresa May s-a aflat miercuri la Bruxelles pentru noi discuţii cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.