UE pregătește un proiect de sprijin pe termen lung pentru Ucraina în războiul cu Rusia

Publicat:

UE pregătește un proiect de sprijin pe termen lung pentru Ucraina în războiul cu Rusia

Uniunea Europeană pregătește un proiect de sprijin pe termen lung pentru Ucraina în războiul cu Rusia. Este vorba despre livrare de arme, pregătire militară și alte forme de ajutor pentru anii următori.

Uniunea Europeană vine cu promisiuni de sprijin pe termen lung pentru securitatea Ucrainei, asigurând Kievului mai multe arme, pregătire militară și alte tipuri de ajutor pentru anii următori, potrivit unui proiect de document, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Proiectul stabilește angajamentele de securitate ale UE față de Ucraina, pe care oficialii speră să le oficializeze în iunie sau iulie.

Documentul face parte dintr-un efort mai amplu al partenerilor Ucrainei de a oferi asigurări că vor fi alături de Kiev pe termen lung, în condițiile în care nu se întrevede sfârșitul războiului cu Rusia și nu există nicio perspectivă imediată de aderare la UE sau NATO.

“Pornind de la sprijinul existent, angajamentele de securitate ale Uniunii Europene includ un sprijin pe termen lung pentru securitatea și apărarea Ucrainei”, se arată în proiectul de 10 pagini, datat 12 aprilie, consultat de Reuters.

Ambasadorii celor 27 de țări membre ale UE au discutat textul luna trecută la Bruxelles, iar acesta reprezintă acum baza discuțiilor cu Ucraina, potrivit diplomaților Uniunii Europene.

Opt dintre aliații Kievului, inclusiv Marea Britanie și membri ai UE precum Germania și Franța, au semnat propriile garanții de securitate cu Ucraina în ultimele luni.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Pe de altă parte, oficialii europeni subliniază că astfel de acorduri nu sunt același lucru cu pactul de apărare reciprocă dintre statele membre NATO. Mai degrabă, ele sunt promisiuni de a furniza Ucrainei arme și alte ajutoare pentru a-și consolida propria securitate și pentru a descuraja orice invazie viitoare.

Documentul enumeră nouă forme de ajutor în domeniul securității și apărării pe care UE va continua să le ofere – inclusiv livrări de arme, pregătirea soldaților, cooperarea în domeniul industriei de apărare și ajutor pentru deminare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front

Primăria Moscovei plăteşte bani grei voluntarilor care vor să plece pe front Locuitorii din capitala rusă Moscova care se înregistrează pentru a lupta în Ucraina...

Alertă aeriană în nordul judeţului Tulcea, România. Au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă

Alertă aeriană în nordul judeţului Tulcea, România. Au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă Autorităţile române au emis, în noaptea de...

Un rus pregătea acţiuni de “destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice”

Un rus pregătea acţiuni de "destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice" Un rus suspectat de "organizarea de evenimente care ar putea duce la o destabilizare în...

WhatsApp: O noutate pentru mesajele vocale ajunge și pe Android

WhatsApp: O noutate pentru mesajele vocale ajunge și pe Android Transcrierea automată a mesajelor vocale în text este testată de un grup de utilizatori Android...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.