UE ridică numărul de militari ucraineni care urmează să fie instruiţi

Publicat:

UE ridică numărul de militari ucraineni care urmează să fie instruiţi

Miniştrii apărării din UE au purtat discuţii, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, despre operaţiunea în curs a blocului comunitar de a instrui soldaţii ucraineni, scrie dpa.

Josep Borrell a anunţat la reuniunea de la Bruxelles că 60.000 de soldaţi ucraineni au fost instruiţi până la sfârşitul verii, urmând ca alţi 15.000 să treacă prin aceleaşi pregătiri până la sfârşitul anului 2024, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Potrivit dpa, şeful diplomaţiei UE a declarat că, în schimb, s-a decis ca antrenamentele să fie „cât mai aproape posibil de Ucraina, dar nu pe teritoriul ucrainean”. O echipă restrânsă de oficiali „în majoritate militari” va coordona instruirea de la Kiev, a adăugat el.

Ce ţări sunt deschise ideii de instruire a soldaţilor ucraineni
Preşedintele francez Emmanuel Macron a semnalat că este în favoarea instruirii soldaţilor ucraineni în Ucraina. Aceeaşi părere este împărtăşită atât de Lituania, cât şi de ministrul estonian al Apărării, Hanno Pevkur, relevă dpa.

Pe de altă parte, Germania nu este de acord cu această idee, considerând că o astfel de acţiune ar conduce la o escaladare a conflictului.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

În luna martie a acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat Parlamentul că a aprobat instruirea a unui număr de aproximativ 50 de soldaţi ucraineni în România.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul de la Veneţia 2024: Nicole Kidman s-a simţit expusă şi vulnerabilă după lansarea dramei erotice ‘Babygirl’

Festivalul de la Veneţia 2024: Nicole Kidman s-a simţit expusă şi vulnerabilă după lansarea dramei erotice 'Babygirl' Actriţa Nicole Kidman a prezentat vineri drama erotică...

Viața fără stres? Descoperă trucul genial care te va ajuta să te relaxezi instant

Viața fără stres? Descoperă trucul genial care te va ajuta să te relaxezi instant Găsirea unui echilibru între muncă și relaxare devine din ce în...

Iohannis salută progresul R.Moldova către UE: Sunteți parte firească din familia europeană

Iohannis salută progresul R.Moldova către UE: Sunteți parte firească din familia europeană „Eforturile pe care le faceți sunt foarte mari, însă beneficiile apartenenței la Uniune...

CEC a înregistrat un participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024

CEC a înregistrat un participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi un partid politic în calitate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.