UE salută eliberarea unor deţinuţi de către Moscova (VIDEO)

Publicat:

UE salută eliberarea unor deţinuţi de către Moscova (VIDEO)

Uniunea Europeană a salutat eliberarea joi de către Moscova a unor deţinuţi “persecutaţi pe nedrept”, eliberare care a survenit în cadrul unui schimb amplu între Rusia şi Occident, cerând punerea în libertate a tuturor deţinuţilor politici, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Uniunea Europeană este uşurată de eliberarea şi transferul spre libertate în afara Rusiei şi a Belarusului a unui număr de deţinuţi politici, între care cetăţeni europeni, cu ajutorul Turciei”, a declarat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.


Citeşte şi: Fiul lui El Chapo pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA – Stiripesurse.md

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a apreciat joi că decizia “dificilă” de a elibera un presupus agent FSB condamnat pentru crimă, în cadrul schimbului de deţinuţi între Rusia şi Occident, a “salvat vieţi”.

Foto: (c) Christoph Reichwein/Pool via REUTERS


“Nimeni nu a luat cu uşurinţă decizia de a transfera un criminal condamnat la închisoare pe viaţă după doar câţiva ani”, a afirmat Scholz pe aeroportul din Köln (vest), unde erau aşteptaţi foşti deţinuţi.

UE salută eliberarea unor deţinuţi de către Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a primit joi pe aeroportul Vnukovo din Moscova pe cei opt cetăţeni ruşi eliberaţi în cadrul schimbului major de deţinuţi între Moscova şi Occident. 

Foto: (c)  Sputnik/Mikhail Voskresensky/Pool via REUTERS


Turcia a coordonat la Ankara un schimb de 26 de deţinuţi între Rusia şi mai multe ţări occidentale, printre ei numărându-se şi jurnalistul american Evan Gershkovich, a anunţat joi preşedinţia turcă.

“MIT (serviciul turc de informaţii – n.red.) a desfăşurat la Ankara cea mai importantă operaţiune de schimb de deţinuţi din ultima vreme, care a implicat 26 de persoane din închisori din şapte ţări diferite (SUA, Germania, Polonia, Slovenia, Norvegia, Rusia şi Belarus)”, a anunţat preşedinţia turcă într-un comunicat de presă.

Cei 26 de deţinuţi care au făcut obiectul acestui schimb au fost transportaţi în Turcia cu şapte avioane, dintre care două din SUA, câte unul din Germania, Polonia, Slovenia, Norvegia şi Rusia, mai precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Agricultorii pot cere subvenții pentru proiecte de îmbunătățire, ameliorare și protecție a solului

Agricultorii pot cere subvenții pentru proiecte de îmbunătățire, ameliorare și protecție a solului Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) anunță lansarea apelului de depunere a...

Încă 50 de milioane pentru dezvoltarea suburbiilor

Încă 50 de milioane pentru dezvoltarea suburbiilor Încă 50 de milioane de lei au fost alocate pentru dezvoltarea suburbiilor, suplimentar la 120 de milioane alocate...

Sheriff Tiraspol și-a încheiat prestația în Liga Europa, dar va continua în Liga Conferinței

Sheriff Tiraspol și-a încheiat prestația în Liga Europa, dar va continua în Liga Conferinței Sheriff a fost învinsă în această seară de echipa Elfsborg Suedia...

Grupele cu program prelungit vor fi finanțate integral din bugetul municipal

Grupele cu program prelungit vor fi finanțate integral din bugetul municipal După lungi dispute și neînțelegeri, într-un final, administrația publică locală a cedat și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.