UE sancționează aripile armate ale Hamas şi Jihadului Islamic, pe care le acuză de ‘violenţe sexuale generalizate’

Publicat:

UE sancționează aripile armate ale Hamas şi Jihadului Islamic, pe care le acuză de ‘violenţe sexuale generalizate’

Uniunea Europeană (UE) anunţă vineri că a sancţionat aripile armate ale Hamas- Unitatea Nukhba şi Brigăzile Ezzedin al-Qasam – şi Jihadului Islamic – Brigăzile al-Qods – cu privire la ”violenţe sexuale generalizate”, în mod sistematic, pe care le-au folosit ”ca armă de război” în timpul atacului de la 7 octombrie în sudul Israelului, relatează AFP.

Combatanţi din Brigăzile al-Qods, aripa armată a Jihadului Islamic, din Unitatea Nukhba a Hamas şi din Brigăzile al-Qassam, aripa militară a Hamas, au ”comis vioenţe sexuale şi sexiste generalizate, în mod sistematic, folosindu-le ca armă de război”, acuză UE, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Hamasul şi Jihadul Islamic se află pe lista UE a ”organizţaiilor teroriste”.

Cele trei entităţi palestiniene au fost introduse pe lista sancţiunilor UE în domeniul drepturilor omului, pe care se află 104 persoane şi 26 de organizaţii din diverse ţări.

SANCŢIUNI VIZÂND COLONIŞTI ISRAELIENI

Decizia de a impune aceste sancţiuni face parte dintr-un acord între statele membre UE care prevede sancţiuni şi împotriva coloniştilor israelieni în Cisiordania, acuzaţi de violenţe împotriva palestinienilor.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, soldat cu moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilan ţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale israeliene.

Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

UE anunţă că între atrocităţile comise de către combatanţi Hamas se află ”violarea şi uciderea unor minori, mutilarea cadavrelor şi mutilarea genitală”.

UE îi acuză pe atacatori de ”răpire ţintită de femei şi fete tinere”.

Israelul a lansat, ca represalii, o operaţiune militară în Fâşia Gaza, soldată cu peste 33.600 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta O femeie ar fi comandat moartea...

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.