UE şi SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunile Chinei

Publicat:

Uniunea Europeană şi Statele Unite şi-au exprimat joi, într-o declaraţie comună, puternica îngrijorare faţă de “acţiunile problematice şi unilaterale” ale Chinei în Marea Chinei de Sud şi de Est şi în Strâmtoarea Taiwan, informează Reuters, potrivit agerpres.

Declaraţia comună a fost dată publicităţii la încheierea discuţiilor de la Washington între secretarul de stat adjunct Wendy Sherman şi secretarul general al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Stefano Sannino. Aceasta este cea de-a doua întâlnire în cadrul Dialogului SUA-UE privind China.


Citeşte şi: Marea Mediterană, scena unui exerciţiu militar ieşit din comun! 6.000 de militari au fost mobilizaţi – Black News

Părţile au evidenţiat importanţa menţinerii unor “contacte permanente şi strânse privind abordările noastre respective, pe măsură ce investim şi ne dezvoltăm economiile, cooperăm cu China acolo unde este posibil şi gestionăm în mod responsabil concurenţa şi rivalitatea sistemică cu China”.

Potrivit comunicatului, cele două părţi au discutat despre abuzurile comise în domeniul drepturilor omului în China, inclusiv reprimarea minorităţilor religioase din Xinjiang şi Tibet, precum şi erodarea autonomiei în Hong Kong şi şi-au exprimat disponibilitatea de a aprofunda schimbul bilateral de informaţii privind dezinformarea sponsorizată sau susţinută de China.

Citeşte şi: În interiorul vieții ‘ciudate şi excentrice’ a CEO-ului demisionar de la Twitter, Jack Dorsey – Black News

“Şi-au exprimat îngrijorarea puternică cu privire la acţiunile problematice şi unilaterale ale Chinei în Mările Chinei de Sud, de Est şi în Strâmtoarea Taiwan, care subminează pacea şi securitatea în regiune şi au un impact direct asupra securităţii şi prosperităţii atât ale Statelor Unite, cât şi ale Uniunii Europene”, se mai spune în comunicat.

Vineri, Sherman şi Sannino vor continua discuţiile legate de China cu consultări la nivel înalt consacrate regiunii indo-pacifice.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a subliniat importanţa colaborării îndeaproape cu aliaţii şi partenerii SUA pentru a contracara puterea în creştere a Chinei şi comportamentul său din ce în ce mai asertiv la nivel mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean face puşcărie în Rusia după ce a vrut să dea şpagă unui poliţist de Circulaţie

Un moldovean face puşcărie în Rusia după ce a vrut să dea şpagă unui poliţist de Circulaţie Un bărbat de 54 de ani din R.Moldova...

Un copil de 2 ani a murit în Italia

Un copil de 2 ani a murit în Italia Un micuț de doar 2 ani din R.Moldova a decedat pe patul de spital în capitala...

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia

Un moldovean a fost grav rănit într-un sat din Rusia Un moldovean de 46 de ani a fost grav rănit într-un sat din regiunea rusă...

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă

Ministrul de Externe al Lituaniei vine la Chișinău. Ce subiecte sunt pe agendă Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, vine într-o vizită la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.