UE ‘taie aripile’ companiilor aeriene! Testele rapide pentru COVID-19 nu sunt o soluţie generală

Publicat:

Numeroase guverne ale statelor UE se opun instituirii unor reguli comune privind folosirea testelor rapide de COVID-19, potrivit unui document consultat luni de Reuters, o nouă lovitură pe care o primesc companiile aeriene, care mizează pe testarea rapidă pentru a revigora sectorul transportului aerian, relatează şi agerpres.

Aceste companii fac presiuni asupra guvernelor pentru a găsi alternative la restricţiile de călătorie în timp ce Europa se află în al doilea val de COVID-19. Lufthansa şi Alitalia sunt primele care au lansat folosirea testelor antigen rapide, însă numai pe unele zboruri interne.


Citeşte şi: Germania şi Franţa vor un New Deal european cu SUA

Dar numeroase guverne europene nu sunt pregătite pentru instituirea unor proceduri de testare care ar facilita relansarea călătoriilor în Europa, menţionează într-un document preşedinţia germană a Consiliului UE. ”Un mare număr de state membre au transmis clar că discuţiile cu privire la standarde şi criterii minime comune sunt premature”.

Documentul, datat cu 12 noiembrie, va fi discutat de liderii europeni joi la videoconferinţa la care vor aborda şi coordonarea la nivelul UE în combaterea pandemiei.

Citeşte şi: Bulgaria BLOCHEAZĂ aderarea la UE a Macedoniei de Nord

Testele antigen rapide au o acurateţe mai redusă decât testele moleculare PCR, dar avantajul lor este că oferă rezultatul în timp scurt. Unele guverne doresc mai multe dovezi ştiinţifice cu privire la aceste teste, se arată în acelaşi document.

Comisia Europeană va emite miercuri o recomandare cu privire la folosirea testelor rapide, având de asemenea în vedere o recomandare privind carantina şi autoizolarea contacţilor persoanelor testate pozitiv la COVID-19, însă, potrivit unei surse europene, a amânat o propunere de reglementare obligatorie din cauza opiniilor ştiinţifice contradictorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.