UE va aplica măsuri de retorsiune la taxele vamale anunțate de americani

Publicat:

Uniunea Europeană va adopta la rândul său taxe vamale produselor americane, dacă Statele Unite impun astfel de taxe produselor europene, aşa cum a anunţat preşedintele Donald Trump, a avertizat miercuri comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, citată de AFP, potrivit agerpres.

Trump a scris marţi un mesaj pe contul său de Twitter în care ameninţa UE cu aplicarea de taxe vamale asupra unor produse în valoare de 11 miliarde de dolari, dacă europenii nu elimină subvenţiile pentru Airbus.


Citește și: Jaf ca-n filme pe aeroportul din Tirana: Hoții au fugit cu milioane de euro dintr-un avion!

Într-o conferinţă de presă la Tokyo, alături de ministrul japonez de externe Taro Kono, Malmstrom a declarat că implementarea unei taxări reciproce de către SUA şi UE “ar fi o escaladare foarte regretabilă în relaţiile noastre comerciale”. Ea a insistat că Uniunea Europeană este dispusă să negocieze întregul subiect cu Statele Unite.

Preşedintele american a argumentat că impactul subvenţiilor europene asupra SUA a fost recunoscut de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). O sursă din cadrul Comisiei Europene a replicat încă de marţi, conform AFP, că UE va aplica rapid măsuri de retorsiune.

Citește și: După numărarea a 95% din voturi, Netanyahu pare că-și va menține fotoliul de premier în Israel

AFP reaminteşte că între Airbus şi Boeing există de 14 ani un conflict, în care cele două companii producătoare de aeronave sunt susţinute de UE şi, respectiv, de SUA şi se acuză reciproc, la OMC, de primirea de ajutoare neconforme cu reglementările.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.