X

UE va cumpăra vaccinuri anti-Covid de la HIPRA

Comisia Europeană a anunţat marţi că a semnat un acord de achiziţie cu producătorul farmaceutic spaniol HIPRA privind furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 bazate pe proteine recombinate, care vor deveni disponibile în UE dacă vor fi autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), informează Reuters, potrivit agerpres.

Executivul Uniunii Europene a precizat într-un comunicat de presă că 14 ţări europene participă la acest acord, în virtutea căruia vor putea să achiziţioneze până la 250 de milioane de doze.

Citeşte şi: Israelul se teme de atacuri după presupusa arestare a unui lider al Jihadului Islamic – Black News

“În contextul în care numărul infecţiilor COVID-19 este în creştere în Europa, trebuie să ne asigurăm o capacitate maximală de pregătire pe măsură ce ne apropiem de sosirea lunilor de toamnă şi de iarnă”, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, citată în comunicat.

“Vaccinurile HIPRA adaugă o altă opţiune în portofoliul nostru extins de vaccinuri pentru statele membre şi cetăţenii noştri”, a adăugat ea, spunând totodată că intensificarea vaccinării anti-COVID-19 şi creşterea procentului de vaccinare cu doze booster vor fi esenţiale în lunile următoare.

Citeşte şi: Casa Albă: Pelosi are ‘dreptul’ de a vizita Taiwanul! – Black News

Vaccinul bivalent HIPRA cu proteine recombinate, care este în prezent supus unei proceduri de examinare de către EMA, a fost dezvoltat pentru a fi utilizat ca doză booster pentru persoane anterior vaccinate împotriva noului coronavirus şi care au vârste de peste 16 ani.

Până în prezent, EMA a autorizat cinci vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană: vaccinurile cu ARN mesager produse de companiile americane Pfizer şi Moderna, vaccinurile cu vector viral create de producătorul anglo-suedez AstraZeneca şi concurentul său american Johnson&Johnson şi vaccinul cu proteine recombinate dezvoltat de compania americană Novavax.

Tags: Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA)comisia europeanacoronaviruscovid-19HipraStella Kyriakidesuniunea europeanavaccin
Categorii: Știrile zilei