UE va investi 13 milioane de euro pentru a ajuta R.Moldova să depășească criza energetică

Publicat:

Uniunea Europeană va investi 13 milioane de euro pentru a ajuta R.Moldova să depășească criza energetică și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

Potrivit Ministerului Energiei, Programul „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de PNUD, a sprijinit Moldova în depășirea crizei energetice din ultimii doi ani prin crearea sistemului de compensații pentru 800.000 de familii vulnerabile energetic.


Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

Pe termen lung, Programul a susținut transpunerea celor mai importante directive europene în domeniul energetic și a implementat programe-pilot de reducere a consumului de energie. Ulterior, acestea vor fi preluate de Agenția pentru Eficiență Energetică.

„Panouri fotovoltaice cu capacitatea totală de un MW vor genera energia necesară pentru cinci spitale raionale din: Florești, Nisporeni, Ștefan Vodă, Cahul și Călărași.

Acestea vor produce anual circa 1,2 GWh de energie electrică verde și vor reduce cu 585 de tone de CO2eq anual emisiile de gaze cu efect de seră.

Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

Astfel, Programul va contribui la obiectivul Moldovei de a decarboniza sectorul energetic înainte de anul 2050”, precizează reprezentanții Ministerului Energiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice

A încercat să aducă ilegal în țară un lot de produse cosmetice A încercat să transporte ilicit prin vamă un lot comercial de produse...

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău

Ministrul de Externe al Ucrainei se află la Chișinău Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se află la Chișinău. Citește și: Ne așteaptă zile de...

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar

Moscova a distrus 50 de drone deasupra unor regiuni ruse şi în Zaporojie; cinci răniţi şi un copil ucis în Krasnodar Cinci persoane au fost...

Maxim Moroșan a scăpat din spatele gratiilor

Maxim Moroșan a scăpat din spatele gratiilor Consilierul socialist Maxim Moroșan, reținut pe data de 28 iunie, după bătaia zdravănă care a avut loc pe teritoriul unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.