UE va sancţiona toţi deputaţii ruşi care au votat pentru recunoaşterea regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk

Publicat:

Uniunea Europeană va sancţiona toţi deputaţii ruşi care au votat rezoluţia în favoarea recunoaşterii independenţei regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, anunţă Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, informează mediafax.

Uniunea Europeană va adopta “sancţiuni care vor face foarte rău Rusiei”, a declarat Josep Borrell Fontelles, citat de cotidianul Le Figaro.


Citește și : Putin recunoaşte indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei

Cei 351 de membri ai Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, care au votat rezoluţia de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk vor fi vizaţi direct de sancţiuni. Activele internaţionale pe care le deţin vor fi blocate şi nu vor mai avea drept de călătorie în spaţiul Uniunii Europene.

“UE a păstrat şi alte instrumente, pentru eventualitatea unor noi acţiuni ale Rusiei, căci povestea nu s-a încheiat”, a afirmat Josep Borrell Fontelles.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis, la propunerea Dumei de Stat, recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o “statalitate autentică”.

Citește și : Putin: Ucraina este o colonie a SUA cu ‘un regim marionetă’

Consiliul UE a aprobat marţi sancţiuni propuse de Comisia Europeană împotriva Rusiei. “Obiectivul este blocarea finanţării acţiunilor de escaladare, limitarea politicilor agresive ale Moscovei”, au anunţat, într-o declaraţie comună, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene. Sancţiunile vizează companii bancare, pieţe financiare şi relaţiile comerciale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.