X

UE va urmări o abordare coordonată a politicilor Covid, privind călătorii din China

Naţiunile Uniunii Europene vor încerca din nou miercuri să modeleze o abordare coordonată cu privire la dacă şi cum ar trebui autorităţile să verifice pasagerii companiilor aeriene care sosesc din China pentru a depista eventuale noi variante ale virusului COVID-19, după ce mai multe naţiuni membre au anunţat eforturi individuale în cursul săptămânii trecute. Belgia a declarat la sfârşitul zilei de luni că va verifica apele reziduale din avioanele care sosesc din China pentru a vedea dacă acestea oferă noi indicii cu privire la orice variantă potenţial periculoasă. Belgia a precizat că va îndemna vizitatorii din China care nu se simt bine să facă un test COVID-19, relatează AP, scrie news.ro

”Ar trebui să se facă mai mult, dar numai în cadrul unei abordări coordonate între cele 27 de state membre, a declarat ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke. “Ar fi un semnal bun faţă de China dacă toate naţiunile UE ar spune împreună: “Dacă veniţi în Europa, trebuie să vă testaţi mai întâi””, a declarat el pentru reţeaua VRT.
Citește și : Furie în Rusia, după ce Moscova recunoaşte că a pierdut 63 de soldaţi într-un bombardament ucrainean
Suedia, care deţine preşedinţia rotativă a UE, a declarat că oficialii din statele membre vor organiza miercuri o reuniune de răspuns politic integrat la crize pentru a vedea dacă sunt necesare cerinţe de intrare în întregul bloc.
“Este important să punem rapid în aplicare măsurile necesare”, a declarat ministrul suedez al sănătăţii, Jakob Forssmed.Ţ
ările UE, Franţa, Spania şi Italia au anunţat deja măsuri independente pentru a pune în aplicare măsuri mai stricte privind COVID-19 pentru pasagerii care sosesc din China.Guvernul Franţei cere teste negative şi îi îndeamnă pe cetăţenii francezi să evite călătoriile neesenţiale în China. De asemenea, Franţa reintroduce cerinţa de a folosi măşti pe zborurile din China către Franţa.
Guvernul Spaniei a declarat că va solicita tuturor pasagerilor care vin din China să aibă teste negative sau să facă dovada vaccinării.
Italia a fost primul stat membru al UE care a solicitat teste de depistare a coronavirusului pentru pasagerii companiilor aeriene care vin din China, însă alte câteva state membre au declarat că astfel de măsuri ar putea să nu fie cea mai bună opţiune pentru a proteja populaţiile locale, deoarece noile variante care vin acum din China au fost deja prezente în Europa, adesea de mai multe luni.
Citește și : Convorbire telefonică Zelenski-Von der Leyen; Ucraina aşteaptă prima tranşă a ajutorului financiar european
Statele Unite au anunţat miercuri noi cerinţe de testare a COVID-19 pentru toţi călătorii din China, alăturându-se astfel unor naţiuni asiatice care au impus restricţii din cauza unui val de infecţii.
Tags: călătoriChinacovid-19Frank Vandenbrouckeuniunea europeana
Categorii: Știrile zilei