UEFA a decis prelungirea experimentului privind revenirea tribunelor cu locuri în picioare

Publicat:

UEFA a decis prelungirea experimentului privind revenirea tribunelor cu locuri în picioare

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a decis miercuri prelungirea şi extinderea experimentului său privind revenirea tribunelor cu locuri în picioare pentru competiţiile europene de cluburi, experiment care se desfăşoară începând din 2022/2023 în Franţa, Germania şi Anglia, apoi în Italia şi Spania, informează AFP.

Pentru a obţine “un eşantion mai mare şi o mai mare diversitate de date”, acest program este prelungit în sezonul 2024/2025 şi extins la cluburi olandeze, portugheze, belgiene, scoţiene şi austriece, care permit deja tribune cu locuri în picioare la nivel naţional, a decis comitetul executiv al UEFA, reunit la Dublin cu câteva ore înainte de finala Europa League dintre Bayer Leverkusen şi Atalanta Bergamo.


“A asista în picioare la meciuri contribuie enorm la atmosfera partidelor, este un element important al culturii fanilor de pe tot continentul şi ajută la reducerea costurilor acestor meciuri”, a declarat Ronan Evain, director executiv al Football Supporters Europe (FSE), într-un comunicat de presă separat.

Gregor Weinreich, coordonatorul campaniei “Europa vrea să stea în picioare”, a subliniat că la Bayern Munchen suporterii asistă de doi ani la meciurile de Liga Campionilor în picioare, fără riscuri suplimentare, sperând că UEFA îşi va revizui în cele din urmă regulamentul.

Tribunele cu locuri în picioare au fost interzise de UEFA după tragediile de pe stadioanele Hillsborough (1989) şi Furiani (1992).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.