Uganda: Captură impresionantă de fildeş şi de piei de pangolin; doi suspecţi vietnamezi au fost arestați

Publicat:

Autorităţile din Uganda au anunţat capturarea unei cantităţi impresionante de fildeş şi de piei de pangolin şi arestarea a doi suspecţi vietnamezi, informează DPA,scrie agerpres.

“Doar într-un singur container am descoperit 700 de colţi de fildeş şi 200 de piei de pangolin”, a indicat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Fiscale din Uganda, Vincent Sseruuma.


Citește și : Italia şi Grecia nu îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei

“În total avem circa 2.000 de colţi de fildeş care provin de la aproximativ 1.000 de elefanţi”, a adăugat el, precizând că marfa de contrabandă a fost capturată în această săptămână.

Sseruuma a adăugat că deşi nu poate preciza valoarea exactă a capturii, crede că aceasta se ridică la câteva milioane de dolari.

“Containerele proveneau din Sudanul de Sud. Le-am monitorizat pe parcursul acestei săptămâni până la destinaţie, în Kampala”, a adăugat oficialul.

Containerele au fost găsite într-un camion, ascunse de buşteni, a precizat Sseruuma, adăugând că alături de cei doi vietnamezi au mai fost arestaţi alţi complici.

“Uganda este un punct de tranzit pentru mărfuri precum fildeşul “, a subliniat responsabilul, explicând că acesta a venit, probabil, din Congo, prin Sudanul de Sud, cu destinaţia Uganda.

Citește și : Siria, condamnată la plata a 300 de milioane de dolari pentru moartea unei jurnaliste americane în 2012

Cea mai mare parte a fildeşului este destinată pieţei asiatice, iar solzii de pangolin sunt utilizaţi în medicina tradiţională din această parte a lumii.

Potrivit organizaţiei WWF, pangolinul este cel mai traficat animal la nivel mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.