Uganda confirmă şase cazuri noi de Ebola

Publicat:

Şase cazuri noi de Ebola au fost confirmate în Uganda, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la două zile după ce autorităţile sanitare ugandeze au anunţat primul deces provocat de această boală periculoasă în ultimii trei ani, informează AFP, potrivit agerpres.

“Până în prezent, şapte cazuri, inclusiv un deces, au fost confirmate cu virusul Ebola din Sudan”, a precizat OMS într-un comunicat, referindu-se la o tulpină rară a virusului.


Citeşte şi: Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel – Black News

“Patruzeci şi trei de contacţi au fost identificaţi şi 10 persoane bănuite că au contractat virusul primesc tratament la Spitalul regional din Mubende”, au adăugat reprezentanţii OMS.

“Experţii noştri sunt deja pe teren pentru a colabora cu echipele ugandeze experimentate în lupta împotriva Ebola, pentru a consolida supravegherea, diagnosticarea, tratamentul şi măsurile preventive”, a declarat Abdou Salam Gueye, directorul de urgenţe medicale din cadrul Biroului regional pentru Africa al OMS.

Pentru moment, un sigur deces a fost recenzat – în districtul Mubende din centrul ţării, la aproximativ 150 de kilometri vest de capitala ţării, Kampala.

Uganda s-a confruntat deja cu mai multe epidemii de Ebola, o boală care a cauzat mii de decese în Africa după descoperirea sa în 1976 în Republica Democrată Congo.

Ultimele cazuri recenzate în Uganda datează din 2019, când cel puţin cinci persoane au murit, după ce “virusul a fost importat din RD Congo, care se lupta pe atunci cu o epidemie importantă în regiunea sa de nord-est”, potrivit OMS.

În cadrul unei epidemii precedente din anul 2000, alte 200 de persoane au murit.

Un caz de Ebola a fost semnalat în august 2022 în provincia congoleză Nord-Kivu, frontalieră cu Rwanda şi Uganda, la mai puţin de şase săptămâni după ce o epidemie din estul RD Congo – cea de-a 14-a din istoria ţării – a fost declarată încheiată.

Maladia cauzată de virusul Ebola este adeseori mortală, însă vaccinuri şi tratamente există în prezent împotriva acestei febre hemoragice, o boală care este transmisă la oameni de animale infectate.

Citește și: 38 de migranţi au fost SALVAŢI din Marea Neagră – Black News

Transmisia între oameni se face prin fluide corporale, iar principalele simptome sunt febră, vărsături, hemoragii şi diaree. Persoanele infectate nu devin contagioase decât după apariţia simptomelor, după o perioadă de incubaţie de 2-21 zile.

Virusul Ebola prezintă şase tulpini diferite, din care trei (Bundibugyo, Sudan, Zair) au provocat deja epidemii de amploare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis ''felicitări sincere'' noului preşedinte...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

VIDEO – Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: ‘Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine’

VIDEO - Biden, despre eșecul dezbaterii cu Trump: 'Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine' "Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine", a spus preşedintele...

Biden: ‘Eu sunt cel care l-a oprit pe Putin’

Biden: 'Eu sunt cel care l-a oprit pe Putin' Președintele american Joe Biden a afirmat vineri, într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.