Uganda stă pe un munte de aur! Un zăcământ de 31 de milioane de tone a fost descoperit recent

Publicat:

Uganda a anunţat că studiile recente de explorare au arătat că are zăcăminte de minereu de aur de aproximativ 31 de milioane de tone și că dorește să atragă mari investitori pentru a dezvolta sectorul dominat până acum de micii mineri neautorizaţi, relatează agenţia de ştiri Reuters.

În ultimii doi ani, s-au făcut explorări aeriene în toată țara, urmate de sondaje și analize geofizice și geochimice, a declarat pentru Reuters Solomon Muyita, purtătorul de cuvânt al Ministerului Energiei și Dezvoltării Minerale.


Vezi şi: Maduro face o vizită neaşteptată în Qatar – VIDEO – Black News

Muyita a spus că din cele 31 de milioane de tone de minereu ar putea fi extrase aproximativ 320.158 de tone de aur rafinat.

Majoritatea zăcămintelor au fost descoperite în Karamoja, o zonă întinsă şi aridă din colțul de nord-est al țării, la granița cu Kenya. Rezerve mari au fost găsite și în zonele de est, centru și vest ale țării africane.

Muyita a spus că Wagagai, o companie chineză, a înființat o mină în Busia, în estul Ugandei, și se aşteaptă să înceapă producția în acest an. Wagagai a investit 200 de milioane de dolari, a spus el, iar mina sa va avea şi o unitate de rafinare.

Guvernul președintelui Yoweri Museveni a căutat să intensifice investițiile în minerit pentru a exploata resurse precum cuprul, minereul de fier, aur, cobalt și fosfați.

Citeşte şi: NATO: Ucraina are nevoie de ‘mai multe arme grele’ – Black News

Parlamentul a adoptat la începutul acestui an o nouă lege a mineritului care, odată semnată de președinte, va deschide calea pentru crearea unei companii miniere de stat.

Compania va achiziționa în mod obligatoriu un pachet de 15% din fiecare operațiune minieră, iar investitorilor li se va cere să semneze un acord de partajare a producției cu guvernul. Anterior, investitorilor li se acordau licențe de producție minieră pe principiul primul venit, primul servit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 2 iulie 2024

Horoscop 2 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii sunt foarte invidiaţi în această perioadă, în timp ce Racii depind de...

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: ‘Nu mai bine terraformăm noi Terra?’

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: 'Nu mai bine terraformăm noi Terra?' Deși deseori genială, în special prin autori ca Jules Verne, George Herbert...

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea Alimentele pe care le consumăm au un impact major asupra creierului, influențând performanțele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.