UK alocă sute de milioane de lire pentru REDESCHIDEREA sectorului cultural

Publicat:

Guvernul britanic a anunţat vineri deblocarea a circa 400 de milioane de lire sterline (470 de milioane de euro) pentru a sprijini redeschiderea, după lockdown, a 2.700 de organizaţii culturale afectate de măsurile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, inclusiv festivalul Glastonbury, informează AFP, potrivit agerpres.

Acest ajutor provine din fondul de salvare a culturii, mobilizat urgent de guvern pentru sectorul cultural, foarte afectat de pandemie, a cărui sumă se ridică la 1,57 miliarde de lire sterline (1,85 miliarde de euro), a precizat Ministerul Culturii într-un comunicat.


Vezi şi:Tren de pasageri DERAIAT în TUNEL! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO – Black News

Acest fond a ajutat deja “mii de organizaţii culturale şi de conservare a patrimoniului din toată ţara să supravieţuiască celei mai mari crize pe care au cunoscut-o vreodată”, a declarat ministrul Culturii, Oliver Dowden.

“Acum suntem alături de ele în timp ce se pregătesc din nou să primească publicul”, a adăugat Dowden.

Potrivit foii de parcurs pentru ieşirea din lockdown stabilită de guvern, muzeele, teatrele şi cinematografele nu vor putea fi redeschise mai devreme de 17 mai.

Printre beneficiarii noului ajutor se numără muzeul naţional al fotbalului din Manchester, muzeul transporturilor din Londra, cinematografele independente şi festivalul Glastonbury.

După ce a fost anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei, organizatorii festivalului au anunţat miercuri organizarea unui mare concert pe 22 mai, fără public dar transmis în direct, cu o serie de artişti, inclusiv Coldplay.

Citeşte şi:Agenţia Medicamentului din Franţa RESPINGE Ivermectina pentru tratarea COVID-19 – Black News

Damon Albarn, Jorja Smith, Haim, Wolf Alice, Michael Kiwanuka şi alţii figurează pe afişul acestui spectacol virtual de cinci ore, filmat pe terenul festivalului, care găzduieşte de obicei peste 200.000 de persoane în sud-vestul Angliei.

Locaţiile culturale sunt închise în prezent în Marea Britanie. Ţara, grav afectată de pandemie, cu aproape 127.000 de decese asociate COVID-19, a început în martie să iasă treptat din lungile luni de restricţii, după o scădere a numărului de cazuri, spitalizări şi decese datorită lockdown-ului şi o campanie masivă de vaccinare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac aerian masiv asupra Kievului

Atac aerian masiv asupra Kievului Kievul a fost atacat masiv, noaptea trecută, iar autoritățile califică atacul drept unui dintre cele mai violente de până acum. Citește...

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran, în Iran, a anunţat, miercuri, gruparea militantă...

Evenimentele Zilei de 31 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 31 iulie în Istorie 31 iulie este a 212-a zi a calendarului gregorian și a 213-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: ‘Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute’

Putin avertizează SUA să nu trimită arme nucleare în Germania: 'Rachetele vor lovi Occidentul în 10 minute' Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Statele Unite...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.