UK critică represiunea Belarusului împotriva militanților pentru drepturile omului

Publicat:

Ministrul de Externe al Marii Britanii Dominic Raab a afirmat miercuri miercuri că ţara sa condamnă ceea ce el a descris ca fiind o ”escaladare a represiunii” în Belarus de către autorităţi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Forţele de securitate din Belarus au percheziţionat miercuri birouri şi locuinţe ale unor avocaţi şi militanţi pentru drepturile omului şi au reţinut cel puţin 10 persoane într-un nou val de represiune împotriva oponenţilor preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, au declarat grupuri pentru apărarea drepturilor omului şi mass-media.


Citește și: Laurent Simons, copilul geniu care vrea să-i facă pe oameni nemuritori

”Cerem eliberarea imediată a celor reţinuţi alături de alte sute de oameni reţinuţi din motive politice”, a declarat Dominic Raab, potrivit unui comunicat.

Autorităţile belaruse au decis să închidă media critice şi independente şi organizaţiile de apărare a drepturilor omului în urma manifestaţiilor în masă după alegerile prezidenţiale din august anul trecut, care – potrivit opoziţiei şi Occidentului – au fost fraudate de putere pentru a i se asigura lui Lukaşenko cel de-al şaselea mandat în funcţia supremă în stat.

Citește și: Peste un sfert dintre bolnavii de COVID-19 au avut simptome și după șase luni de la boală

În special, raidurile de miercuri ale poliţiei au vizat locuinţele activiştilor pentru drepturile omului din cadrul organizaţiei Viasna-96, au declarat reprezentanţi ai grupului, afirmând că nu reuşesc să-l contacteze pe liderul organizaţiei, Ales Bialiaţki (58 de ani), un foarte cunoscut militant pentru drepturile omului nu doar în Belarus, ci şi în Occident.

Viasna-96 este cea mai importantă organizaţie pentru drepturile omului din Belarus şi principala sursă de informare cu privire la detenţiile şi arestările politice. Marţi seara, 555 de persoane erau recunoscute drept deţinuţi politici în Belarus, conform acesteia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.